Kuhu nad kadusid? Need artistid pälvisid “Aasta uustulija” tiitli, aga on tänaseks pildilt kadunud

uudised.ee

Tähelepanelikumad televaatajad ehk mäletavad, kuidas aastatel 2000 kuni 2010 anti Eesti Muusikaauhindadel välja tiitlit “Aasta Uustulija”. Läbi aastate pälvisid seda mitmed erinevad muusikud, kellest pooled on tänaseks muusikamaastikult taandunud. Kes need olid ja kas mäletad veel nende hittlugusid? 

Siinkohal tuleks ära mainida, et "Aasta uustulija" tiitlit pälvisid ka muusikud, kes tegutsevad veel tänagi. Näiteks sai selle aastal 2002 Liisi Koikson, aastal 2003 Chalice, aastal 2006 Tanel Padar & The Sun ja aastal 2008 ansambel Traffic. Vaatame üle aga need artistid, kes küll selle auväärse auhinna said, aga kellest täna enam muusikamaastikul väga kuulda ei ole.

Aasta 2000 uustulija: Claire’s Birthday “Magic Mushrooms” 

Bändi algkoosseisu kuulusid Vaiko Eplik, Jaan Pehk, Ivo Etti, Margus Tohver ja Siim Mäesalu. Nimi Claire's Birthday vahetati Ruffuseks ja aastal 2003 esindati Eestit ka Eurovisioonil looga "Eighties Coming Back".

Aasta 2005 uustulija: Koer “Maiu on piimaauto”  

Ka sellesse koosseisu kuulusid Vaiko Eplik, Jaan Pehk, Ivo Etti, Margus Tohver ja Siim Mäesalu. Huvitav on aga tõsiasi, et see bänd loodi märksa varem kui Claire's Birthday.

Aasta 2007 uustulija: Mari-Leen “Rahutu tuhkatriinu” 

Aasta 2009 uustulija: HU? “Depressiivsed eesti väikelinnad” 

Bändi koosseisu kuulusid Hannaliisa Uusma, DJ Critikal, Leslie Laasner ja Sigrid Mutso.

Aasta 2010 uustulija: Chungin & The Strap-On Faggots “Cats of Destiny”  

Bändi liikmeteks olid Chungin ehk Indrek Spungin, Eerik Nõlvaku, Lauri Urb, Kyberkaru ja Mr. J. 

Eesti Muusikaauhinnad toimuvad juba täna, 26. jaanuaril kell 20!

Kommentaarid puuduvad