Eesti Muusikaauhinnad on kohe käes: vaata, millised artistid on olnud aaastate jooksul edukaimad

uudised.ee

Eesti Muusikaauhinnad 2022 gala toimub sel kolmapäeval Alexela kontserdimajas, kus autasustatakse aasta muusikamaastiku paremikku. Varasemalt on muusikaauhindasid välja jagatud juba 23 korral ja nii mõnelgi aastal on mõni bänd või artist teistest enam esile kerkinud ning koju viinud mitu auhinda. 

Eesti popmuusika paremiku tunnustamise vajadust tundsid eesti fonogrammitootjad esmakordselt oma esindusorganisatsiooni Eesti Fonogrammitootjate Ühingu loomise aastal 1998, mil edukamatele artistidele anti kätte Eesti Popmuusika Aastaauhinnad Kuldne Plaat 1998. Aastate jooksul on edukamad artistid Eesti Muusikaauhindadelt tagasi tulnud mitme kategooria võiduga. 

Tanel Padar and The Sun

2006. aastal Vanemuise Kontserdimajas jagatud Eesti muusikaauhindadel osutus aasta kõige edukamaks muusikaliseks koosseisuks Tanel Padar and The Sun.

Ansambel oli nomineeritud viies kategoorias ning tuli kõikides kategooriates võitjateks. Tanel Padar and The Sun sai oma 2005. aastal välja antud albumiga "The Greatest Hits" Aasta Albumi, Aasta Ansambli, Aasta Rockartisti kui ka Aasta Uue Tulija trofeed. Samuti pälvis ansambel loo eest "Kuu on päike"  Aasta Hittloo laureaadi tiitli. 

Laureaadi tiitleid viis ansambel koju ka järgnevatel aastatel. Alates 2017. aasta sügisest lõpetas ansambel tegevuse. 


Foto: Allstarz

Lenna

Lenna Kuurmaa sai eestlastele tuntuks tüdrukutebändist Vanilla Ninja. Peale tüdrukutebändi laiali minekut alustas Lenna soololaulja karjääri, avaldas mitu soolosinglit ning 2010. aasta mai lõpus ilmus tema debüütalbum "Lenna". 

Album tõi Lennale 2011. aasta Eesti Muusikaauhindade galal Aasta Debüütalbumi tiitli. Lisaks sai Lenna veel Aasta Naisartisti ja Aasta Popartisti laureaadiks ning tema laul "Rapunzel" valiti Aasta Parimaks Lauluks. 


Foto: Allstarz

Ewert and The Two Dragons

Ewert and The Two Dragons on akustilist indie rock''i viljelev Eesti ansambel, mis loodi 2009. aastal. Nende tähelend nii Eesti kui ka Euroopas algas 2011. aastal, kui ansambel andis välja oma teise stuudioalbumi "Good Man Down".

Eesti Muusikaauhinnad 2012 gala toimus 2. veebruaril Nokia Kontserdimajas, kus Ewert and The Two Dragons võidutses lausa viies kategoorias. Ansambel sai oma albumi "Good Man Down" eest Aasta Albumi, Aasta Rockalbumi ja Aasta Ansambli auhinna. Aasta Parima Muusikavideo ja Aasta Parima Laulu laureaadi tiitlid tulid samuti Ewert and The Two Dragons ansamblile laulu eest "Good Man Down". 


Foto: Eesti Muusikaauhinnad 2012

Curly Strings

2013. aastal loodud Eesti ansambel võitis kiiresti eestlaste südamed ning võidutses ka 2015. aastal uhkel Eesti Muusikaauhindade jagamisel.

Ansamblisse kuulusid algusaastatel neli head sõpra - viiuldaja Eeva Talsi, mandoliinimängija Villu Talsi, kitarrist Jalmar Vabarna ja kontrabassimängija Taavet Niller. Koos hakkasid noored mängima juba 2011. aastal Viljandi Kultuuriakadeemiasse õppima asudes. 

2015. aastal viis ansambel koju neli trofeed. Nende album "Üle ilma" valiti Aasta Albumiks ja Aasta Debüütalbumiks. Curly Strings sai ka Aasta Ansambliks ning laul "Kauges külas" valti Aasta Parima Laulu laureaadiks. 


Foto: Eesti Muusikaauhinnad 2015

Elina Born

Elina Borni tähelend sai alguse "Eesti otsib superstaari" saatest, kui ta osales saate viiendas hooajas ning saavutas teise koha. Elina Born hakkas koostööd tegema Eesti muusiku ja laulukirjutaja Stig Rästaga, kellega 2015. aastal osaleti Eesti Laulu konkursil looga "Goodbye to Yesterday". Laul viis nad konkursil võiduni ja Eurovisioonil saavutasid nad kõrge kuuenda koha. 

2016. aastal oli Eesti Muusikaauhindade galal kahtlemata Elina Borni aasta - ta oli nomineeritud kuues kategoorias ning viis koju neli laureaadi tiitlit. Tema album "Elina Born" valiti Aasta Debüütalbumiks ja Popalbumiks, lisaks sai lauljannast Aasta Naisartist. Koos Stig Rästaga võtsid nad Eurovisiooni loo eest vastu ka Aasta Parima Laulu trofee.


Foto: Eesti Muusikaauhinnad 2016

Anna Kaneelina

Anna Pärnoja (esinejanimega Anna Kaneelina) on Eesti laulja ja laulukirjutaja, kelle 2019. aastal ilmunud debüütalbum "Anna Kaneelina" tõi Pärnojale 2020. aasta Eesti Muusikaauhindadelt neli trofeed. Saku Suurhallis toimunud galal pälvis Anna Kaneelina Aasta albumi, Aasta Alternatiivalbumi ja Aasta Debüütalbumi laureaadi tiitli. Lisaks Pärnojast ka Aasta Naisartist. 


Foto: Eesti Muusikaauhinnad 2020

nublu

Nublu on Eesti räppar, kes on kodumaisel muusikamaastikul muutunud ikooniks. Tal on YouTube's miljoneid vaatamisi ning ka Eesti Muusikaauhindade galal on ta võidutsenud viimased kaks aastat.

2020. aastal viis ta koju neli trofeed. Nublu võidutses aasta meesartist ja aasta Hip-Hop/Rap/R'n'B artisti kategoorias. Lauluga "Für Oksana" tiitlit pälvis nublu Aasta Muusikavideo ja Aasta Parima Laulu laureaadi tiitli. 

2021. aastal võidutses räppar lausa kuues kategoorias. Tema album " Café Kosmos" tõi talle nii Aasta Meesartisti, Aasta Debüütalbumi, Aasta Albumi ja Aasta Hip-Hop/rap/R'n'B Artisti laureaadi tiitlid. Lisaks hääletas rahvas ta Aasta Artistiks ning lugu "Universum" tõi nublule veel Aasta Muusikavideo tiitli. 


Foto: Shell Helix Rally Estonia 

Kommentaarid puuduvad