Kihlveokontori ennustus Eesti Lauluks: just selles poolfinaalis esineb potentsiaalne võitja

uudised.ee

Eurovisiooni- ja muusikasõprade lemmikaeg aastast on Eesti Laulu konkursiga käima löödud juba möödunud novembrist. Nüüdseks on võistlus jõudnud poolfinaalideni, millest üks on Betsafe’i ennustusportaali analüütikute kinnitusel oluliselt tasavägisem, kuid teine peidab ennast Eesti Laul 2022 tõenäolist võitjat! Eestlaste soosikud on ennustuste järgi Stefan, Ott Lepland ning Andrei Zevakin feat. Grete Paia.

„Hääletuse formaadi uuenduse tõttu on rahvahääletusel juba poolfinaalis pisut suurem kaal kui varem, mistõttu tasub edasipääsejate ennustamisel pigem eelistada neid lugusid, mis lähevad just rahvale peale. Õnneks oleme varasemate Eesti Laulude ja ka veerandfinaalide tulemuste põhjal rahva meelestatusest aimu saanud – lisaks muule statistikale tasub pilk peale heita lugude vaatamistele-kuulamistele internetis, mis meile nende populaarsuse kohta samuti vihjeid annavad,“ ütles Betsafe’i turundusjuht Martin Varrand.

1. poolfinaal

Esimene poolfinaal tõotab mõnes mõttes tulla tugevam: kui veerandfinaalidest pääsesid kokku 12 laulu edasi rahva häältega ja kaheksa žürii valikul, siis neist 12 rahva lemmikust on esimesse poolfinaali kokku sattunud lausa seitse.

Kindlaks edasipääsejaks on esimesest poolfinaalist Ott Lepland koefitsiendiga 2,75. Tal on tihedalt kannul Andrei Zevakini ja Grete Paia (koefitsient 3,00), sest lisaks mõlema populaarsusele paljastavad ka Spotify ja YouTube’i näitajad, et seda lugu on juba omajagu vaadatud ja kuulatud.

Edasipääsu kindlustavad Betsafe’i koefitsientide järgi veel Stig Rästa (7,00) ja  Elysa (7,00), ning viimasena laulab sellest poolfinaalist ennast finaali Elina Nechayeva (7,00). Kõik viis ülalnimetatud lugu pääsesid oma veerandfinaalist samuti rahva häältega edasi.

Esimese poolfinaali ennustatav järjestus ja võidukoefitsiendid:

Ott Lepland – “Aovalguses” - 2.75

Andrei Zevakin feat. Grete Paia – “Mis nüüd saab” - 3.00

Elina Nechayeva – “Remedy” - 7.00

Elysa – “Fire” - 7.00

Stig Rästa – “Interstellar” - 7.00

Merilin Mälk – “Little Girl” - 25.00

Triin Niitoja and Frants Tikerpuu – “Laululind” - 30.00

Alabama Watchdog – “Move On” - 40.00

Kaia-Liisa Kesler – “Vaikus” - 40.00

Helen – “Vaata minu poole” - 50.00

2. poolfinaal

Kuigi teises poolfinaalis on vähem neid esinejaid, kes veerandfinaalist publiku häältega edasi pääsesid, siis ei saa öelda, et tase oleks nõrgem – vastupidi siin tõotab rebimine edasipääsukohtade nimel tulla tihedam kui esimeses poolfinaalis. Jättes kõrvale muidugi ühe selgelt liidripositsiooni võtnud laulja.

Selleks kindlaks edasipääsejaks on Stefan (poolfinaali võidukoefitsient 1,90), keda peetakse ühtlasi ka kogu võistluse suurimaks soosikuks (finaali võidukoefitsient 3,00). Teiste selles poolfinaalis üles astuvate artistide kohta on Betsafe’i analüütikute sõnul põhjapanevaid ennustusi teha juba raskem.

Kuigi nagu Eesti Laulu ajalugu on näidanud, siis paljudele läheb ka Sven Lõhmuse looming väga hästi peale ning arvestades Black Velveti ajaloolist fännibaasi, pääseb nende võistluslugu poolfinaalist suhteliselt kindlalt edasi (koefitsient 3,50). Teise poolfinaali kolmanda koha pälvib koefitsientide järgi noor talent Jaagup Tuisk (6,50).

Kui rootslanna Sahlene’i lugu võiks oma väga professionaalse produktsiooni ja meeldejääva meloodia tõttu pakkuda üheks soosikuks, kelle võidukoefitsient poolfinaalis ongi paljulubav 8,00, siis Youtube’i ja Spotify kanalites ei ole ta vahepealse ajaga erilist menu saavutanud, mistõttu võib olla selle edasipääseja osas üllatusi.

Teise poolfinaali viimase edasipääseja osas on tihedad konkurendid Jyrise (15,00) ja Maian (15,00), kellest viimase lugu „Meeletu“ sai esimesest veerandfinaalist edasi alles žürii häältega ja ei tundunud esialgu olevat rahva seas eriti popp, kuid vahepealse ajaga on sellest saanud Spotify’s pika puuga kõige kuulatum tänavune Eesti Laulu poolfinalist!

Teise poolfinaali ennustatav järjestus ja võidukoefitsiendid:

Stefan – Hope - 1.90

Black Velvet – “Sandra” - 3.50

Jaagup Tuisk – “Kui vaid” - 6.50

Anna Sahlene – “Champion” - 8.00

Jyrise – “Plaksuta” - 15.00

Maian – “Meeletu” - 15.00

Evelin Samuel – “Waterfall” - 40.00

Boamadu – “Mitte kauaks” - 50.00

Minimal Wind, E.Tiffany – “What to Make of This” - 50.00

Púr Múdd and Shira – “Golden Shores” - 50.00

Reaalajas Eesti Laul 2022 ennustused on üleval Betsafe’i lehel. Poolfinaalide analüüsi saab lugeda spordiennustusportaali blogist.

Kommentaarid puuduvad