Nutiajastul kasvanud noortele tekitab vanaaegne videomäng raskusi: vaesed lapsed!

uudised.ee

TV3 Play-s linastus uus lühi-saatesari "Gen Z Soviet Survival", kus pannakse proovile saates "Kõige parem kaaslane" osalenud Karl-Gustav, Carolin, Alex ja Helle-Mai. See esitab nutiajastul kasvanud noortele väljakutseid, mis nõuka-ajal oli inimestele tavaline igapäevanähtus. Vaatame lähemalt, kuidas noored sellest ajast pärit asju tunnevad.

Esimeses episoodis seisavad noored silmitsi 80ndatest pärit tahvelmängudega. "Kuidas reaalselt lapsed mängisid sellega? Üliraske," teadvustab 8. aastaselt arvutimänguriks saanud Alex, kui omal ajal tuntud mäng Gameboy Tetris talle raskusi tekitab. "Nad olid targemad kui meie siis lihtsalt," selgitab esoteerikaga tegelev Carolin. Episoodis selgub, et isegi tavapärane meelelahutus pakub tänapäeva noortele raskusi. 

"Reaalselt, mis maailmas me praegu elame - see on suht uskumatu. Me saame teha kõike, mida ja millal me tahame," kommenteerib saates osalenud Alex tänapäeva privileege. "Kui reaalselt pingutad, siis sa saad seda."

Kuidas otsiti infot Google'i puudumisel või tehti raskeid kalkulatsioone? Kas eluaegne gamer (inimene, kes mängib rohkelt arvutimänge) Alex saab hakkama esimeste tänapäeva tahvelmängudega, mis olid eelkäijaks videomängudele? Kuidas näeks välja suunamudija ja juutuuberi Karl-Gustavi elu 40. aastat tagasi?

Seda kõike näed saatesarjas "Kõige parem kaaslane: Gen Z Soviet Survival":

Kommentaarid puuduvad