Tohoh! ''Imikuga metsas'' Tõnu ei soovita just sel põhjusel lastega looduses ööbida

uudised.ee

Sellel aastal raputas meediamaastikku TV3 dokumentaalsari „Imikuga metsas“. Tartust pärit Tõnu Jürgenson oli sarja üks peategelane, kes on kogunud aastate jooksul metsas tohutu kogemustepagasi, kuid pisikeste lastega seal siiski esimese hooga ööbida ei soovita.

’’Kui keegi ütleb mulle, et meil sündis laps, väljas on ilus talvine ilm ja sa mõjusid inspireerivalt, ma lähen ka metsa, siis ütlen, mees sa ei lähe,’’ lausub Tõnu konkreetselt. Esimene matk ei tohi tema hinnangul olla Everesti tippu, vaid tuleb alustada kas või rabas jalutamisest. ’’Niimoodi on ka selle lapsega. Mul oli nii tohutu pagas, Sindial samuti, mille najalt me võisime minna. Me mängisime läbi stsenaariumid, et juhul, kui läheb üks või teine asi valesti, siis mis on plaan B, C ja D. Meil oli loodud võrgustik, kui midagi juhtub ja me telgime, siis kelle juurde me saame võimalusel öömajale minna. Kõik oli niivõrd läbimõeldud ja see oli nagu male, kus sa mõtled kolm-neli-viis käiku ette,’’ õpetas Tõnu.

Tõnu soovitused, kuidas hakata kogu teekonnaga pihta:

  • Mine esmalt lapsega ja tee metsas lõke, tee süüa perele ja vaata, kuidas sa ennast tunned.
  • Tule õhtul koju tagasi, tee veel seda mitu korda.
  • Järgmisel korral võta telk kaasa, telgi auto lähedal, et juhul kui midagi läheb untsu, viskad oma asjad kokku ja sõidad koju tagasi. Kõik on nagu säästetud ebameeldivustest, kogu protsess peab toimuma samm-sammu haaval.

Loe täispikka intervjuud Tõnu Jürgensoniga lähemalt siit.

Kommentaarid puuduvad