Kas panid tähele? Eesti Laulu esimest poolfinaali varjutasid mitmed apsakad

uudised.ee

Selleks korraks on Eesti Laulu esimene poolfinaal läbi ja õnnelikud viis finalisti teada. Kuna proovideks ja harjutamiseks oli artistidel aega vähe, juhtus saate vältel ka mõningaid tehnilisi apsakaid, mida ehk mõni tähelepanelikum televaataja ka märkas. Vaatame üle, millised väiksed kalad sisse tulid ja loodame, et teises poolfinaalis seda enam ei juhtu.

Eesti Laulu esimese poolfinaali avas peale ELYSA muusikavideot Helen oma võistluslooga "Vaata minu poole". Kuigi suures pildis oli pilt puhas, tuli 2:11 minutil kiire kaadrivahetuse ajal sisse koht, kus oli näha kaamerat. 

Kolmas võistluslaul oli Andrei Zevakini ja Grete Paia lugu "Mis nüüd saab". Esimest korda on kaamerameest näha juba 0:43 sekundil, kui Zevakin liigub treppidelt üles ja meeskonnaliige parasjagu Grete Paiat filmib.

Seitsmes võistluslugu oli "Laululind" Triin Niitoja ja Frants Tikerpuu esituses. Siin jooksis peale 1 minutit samuti kaameramees kaadrisse sisse ja seda oli pea võimatu mittenäha. 1:08 minutil on samuti näha kellegi jalga Triinu taga kiirelt peitu pugemas. 

Esimese poolfinaali eelviimane ülesastuja oli Elina Nechayeva võistluslooga "Remedy", kus ilmselt läks ka tehniliselt kõige rohkem valesti. Siinkohal ei saa öelda, et kaader inimestest hetkel 0:30 Elina seljataga, kui ta trepist üles kõnnib, on apsakas, aga visuaalselt kriibib see silma. Sama juhtub sekundil 0:56, kui on näha inimesi lauljanna seljataga green roomis ringi liikumas. Järgmised visuaalsed apsakad tekivad napilt enne teist minutit, kui tantsijannad valmistavad Elinat ette õhkutõusuks ja on näha, kuidas laest langevad alla tamiilid koos kinnitustega. Lähiplaanis on Elina näo kõrval näha trosse, rikkudes seega ära üllatuselemendi, kui ta lõpuks õhku tõuseb. Tema tähelend saab samuti õnnetu lõpu, kui ta momendil 2:36 liigse kiirusega alla sööstab ja maandudes veel ka tagasi põrkab. Tegelikkuses ei pidanud see nii minema ja kukkumine oli proovides tunduvalt graatsilisem. Seetõttu värises ka lauljatari hääl ja ta vigastas enda kätt ning oli näha, et ta ei saanud lava peal edasi kõndida korrektselt. 

Esimesele poolfinaalile pani punkti Ott Leplandi võistluslugu "Aovalguses". Ka see lugu ei möödunud viperusteta. Momendil 1:21 on näha, kuidas keegi Oti selja tagant läbi jookseb, püüdes end kaamerapildi eest varjata (ei õnnestunud). Hetkel 1:43 on kaamerapilt üldse nii kehvasti seatud, et Oti pea lõigatakse ülemise servaga ära. 

Eesti Laulu teine poolfinaal leiab aset juba homme kell 19.30 ETVs! 

Kommentaarid puuduvad