Eksklusiivne intervjuu! Teledebüüti tegeva Maribel Vääna üks pikaaegne unistus täitus: nüüd elangi seal

Kerli Kivistu

Sellel nädalal tuli avalikuks uudis, et staarisaatest tuntuks saanud finalist Maribel Vääna astub juba õige pea üles saatejuhi rollis ja hakkab koos Alari Kivisaarega juhtima “Naabrist parema” juubelihooaega. Vestlesime selle eel Maribeliga, kes sõnab, et on hetkel iseendaga heas kohas ja juba praegu elabki oma unistuste kodus.

Maribel võtab hommikupoolikul telefoni unise häälega vastu, kuid teatab lustakalt, et on valmis pikemalt vestlema. Ta on mitte-eestlaslikult avatud ja hõikab kindlameelselt, et tal läheb suurepäraselt. ’’Mul läheb tõesti väga hästi, olen siin vaikselt muusikat teinud ja elu elanud,’’ sõnab ta rõkkava naeru saatel.

Ilmselt ei jäänud kellelegi märkamata, et säravate silmadega ja siin-seal Eesti Dua Lipaks tituleeritud Maribel Vääna lendas lühikese ajaga esikaante ning meediamajade huviorbiiti. Noore laulja enda sõnul on sellel omad plussid ja miinused. ’’Pealkirju on igasuguseid olnud ja eks neid on vahel veidi raske lugeda, sest ühelegi inimesele ei meeldi kriitika enda kohta. Kuid ma ei lase ennast heidutada ja minu tugevus on see, et ma suudan sellest üle olla. Ei lõpeta olemast mina ise selliste uudiste valguses ja ei jää seisma,’’ lausub noor naine.

0-100ni enesekindlus Maribeli moodi

Ta on avaldanud, et enne superstaari oli tema enesekindlus null ja tihti pidi leidma motivatsiooni, et hommikuti üldse voodist tõusta. ’’Enne saadet ei tundnud ma ennast küpsena ja et ma oleksin valmis tegema asju, mida ma tegelikult soovin. Kui ma saatesse läksin, siis ma kasvasin väga kiirelt. Nüüd ma tunnen, et olen lõpuks mina ise ja saan teha seda, mida südamest armastan,’’ räägib ta.

Maribel tunnistab, et tänapäeval on paljud noored kimpus vaimse tervise probleemidega. Ta teab, et selles mängib oma osa ka sotsiaalmeedia, sest nii paljud võrdlevad ennast just Instagram’i kuulsustega. ’’Ma jälgin inimesi, kes on reaalsed. Enamus sotsiaalmeediast on täis inimesi, kes üritavad olla keegi, kes nad tegelikult ei ole. Kas siis oma välimuselt või elustiililt. Soovitangi jälgida neid, kes näitavad, kes nad päriselt on ja mis nende elus tegelikult toimub, ehk kuidas nad hommikul ärgates tegelikult välja näevad. Ei tohi kunagi uskuma jääda näiteks Kylie Jennerit sotsiaalmeedias. See on hästi oluline,’’ mõtiskleb Maribel.

’’Ma ei hakka valetama, ma olen olnud ise samasugune, aga ma olen leidnud nüüdseks oma head ja vead ning ma suudan nendega elada. Kui see hakkab liiga mõjuma, siis tuleb Instagram ära kustutada,’’ ütleb Maribel naerdes. Ta leiab, et igale inimesele tuleb enesearmastus omamoodi ja soovitab alustuseks kas või igal hommikul peeglisse vaadata ning motiveerivaid lauseid endale ette lugeda. ’’Vot, enne ei tohi uksest välja astuda, kui laused ette loetud ja alles siis võid minna. Sellised asjad on mind palju aidanud.’’

Uues rollis saatejuhina

Sel kevadel jõuab TV3 vaatajateni värvika ehitussarja “Naabrist parem” 10. juubelihooaeg. Maribelil on seal kandev roll ja noor lauljatar on saate eel väga elevil. ’’Pakkumine tuli päev pärast seda, kui ma staarisaatest välja kukkusin. Urmas E. Liiv helistas mulle kohe ja esmalt uuris, kuidas ma ennast tunnen. Ta ütles, et pikalt ei keeruta ja siis tegigi saatejuhi pakkumise. Ma pakkisin samal ajal oma asju hotellis kokku,’’ meenutab Maribel, kes pikemat mõtlemiseaega endale ei võtnud.

’’Mul jäi karp lahti. Ma ei hakka isegi valetama, ma ütlesin kohe jah. ’’Naabrist parema’’ saadet fännab minu pere ja sellise pakkumise peale ma isegi ei pidanud kaks korda mõtlema,’’ sõnas Maribel. Ta ei oska midagi saate tegemise eel karta, küll aga tõdeb, et tuleb kindlasti väga põnev hooaeg.

Elu unistuste kodus

Maribel elab koos oma isaga (Maribeli isa on ettevõtja Rain Vääna – toim) ja neil täitus pikaaegne unistus, nimelt kolisid nad mõnda aega tagasi oma majja. ’’See on olnud tõesti meie unistus aastaid. Meile mõlemale meeldib selline ajakirja kodu ja oleme pigem tumedate toonide armastajad,’’ avaldab Maribel. Ta kirjeldab, et neil on majas neli magamistuba ja mõlemate magamistoad on just tumedates toonides. ’’Minu tuba on hall ja üks sein lausa must. Isa oma on samuti tume hall. Mulle meeldib stiilipuhas disain,’’ lausub Maribel. Nii mõnegi jaoks võivad just sellised toonid teha kodu süngeks, kuid Maribeli sõnul muudavad need hoopis elamise graatsiliseks ja luksuslikuks.

’’Ma ei ole veel eraldi elanud, enne on mul vaja kõigepealt jalad alla saada, aga mulle sobib minu praegune elu väga hästi,’’ sõnab ta naerdes. ’’Ma saan seda kindlasti öelda, et elan hetkel oma unistuste kodus. See on imeline ja väga ägeda sisedisainiga ning ma tunnen ennast siin suurepäraselt,’’ jagab Maribel. ’’Ka minu isale meeldib valida koju sobivaid toone, vaadata mööblit ja nii-öelda shopata kodu jaoks ning ise ehitada. Isa on väga inspireeriv ja tema eluunistus on olnud endale maja saada ning nüüd tal on see lõpuks olemas. Ma ei karda seda öelda, et mul isal on meesterahva kohta väga hea maitse.’’

Kodutunne on asi, mis on Maribeli jaoks väga oluline. ’’See on ikkagi see tunne, kui sa astud uksest sisse ja oled õnnelik. Ja see, kui sa oled kodust eemal ja mõtled, et tahad oma voodis magada. Kui on miski, mis tõmbab sind tagasi, kust sa hommikul tõusid,’’ arutleb Maribel kodutunde tähtsuse üle.

’’Usun, et see võib tekkida ka kuskil teises riigis. Tegelikult mul on plaanis aastakenekuskil mujal kunagi elada. Ma olen selline avastaja ja mulle meeldib uute inimestega tutvuda,’’ mõtiskleb ta ja ütleb, et just Stockholmis on ta tundnud samuti kodutunnet. ’’Juba esimesel korral ma armusin sellesse linna. Mulle meeldib, et sa kõnnid tänaval ja inimesed on hommikul uksest välja tulles vaeva näinud. Sealne inimeste olek ja suhtlemine on hästi tõmbav minu jaoks,’’ avaldab Maribel austust meie naaberriigi suunas. ’’Aga ma kolin ainult siis sinna, kui ma olen rikas,’’ ütleb ta naljatades.

Korda läheb ka teiste inimeste käekäik

Maribelile läheb korda ka see, mis maailmas toimub ja ta on hästi kursis teatud ühiskonna valupunktidega. ’’Ma valutan südant sellepärast, et paljudele inimestele ei maksta teatud töö eest piisavalt palka ja et inimesed peavad elama vaesuses. Mul on raske vaadata ka oma perekonnas seda, kui kellelgi on finantsiliselt raskem, et kui mõned jõulud jäävad oma lastele kas või kingitused tegemata,’’ jääb Maribel mõtlikuks. Ta üritab ise kõvasti töötada ja raha teenida. ’’Just sellepärast, et isegi, kui kellelgi on minu kõrval raske, siis ma alati saan aidata ja keegi ei jää hätta,’’ räägib ta sellest teemast missioonitundega. 

’’Kui ma mõtlen liinitöölistele, siis nad teevad asju, mida meil kõikidel on elus vaja, aga neile ei maksta selle eest piisavalt. Nad panevad tundide kaupa oma tervist sinna liinile, vot see on minu jaoks raske teema,’’ jätkab ta mõttega ja lisab, et teab väga hästi raha väärtust. ’’Ka minu isa on tulnud nii-öelda teistsugusest kohast. Kui mina sündima hakkasin, siis mu isa töötas bussijuhina vahepeal. Alles siis kui mina tulin, oli see tema jaoks kõige elumuutvam aasta ja hakkas siis oma äriredelil üles ronima,’’ avaldab Maribel.

Isa on ka Maribelile jaganud finantsiliselt kasulikke teadmisi. ’’Hetkel on ta õpetanud seda, et kui saan oma tasu kätte ja on võimalus - nagu minul hetkel, kes üüri maksma ei pea - siis paneksin alati sellest suurema osa hoiukassasse. Tuleb hull mõte, et tahan reisile minna ja seda homne päev, siis on see summa olemas. Niimoodi on ka alati tagavara olemas ja isegi, kui ajad lähevad raskes, siis on, kust võtta,’’ räägib Maribel oma harjumustest.

Sealt liigub jutt edasi Maribeli vanemateni, kelle üle neiu on väga uhke. ’’Mu vanemad on mõlemad õpetanud mulle ka tugevust igas olukorras. Vahet pole, mis elus juhtub, sul peab jääma tugevus edasi liikuda ja probleemidega tegeleda. Nad ei ole enam ammu koos, alates sellest ajast, kui ma olin kolmene. Seega nad on ka seda õpetanud, et isegi, kui inimeste teed lähevad lahku, siis on vaja koostööd teha.’’

Head suhted on kõige alus

Staarisaatest sai Maribel ka endale tõelise südamesõbra. ’’Alikaga on meil kuidagi omavaheline keemia olemas ja ma arvan, et ma kirjeldaks meie sõprust väga värvikana. Kui sa teed sellise asja koos läbi nagu superstaari saade, siis see kasvatab sõpradena veelgi rohkem,’’ avaldab Maribel ja kirjeldab Alikat kui väga ausat ja inspireerivat sõpra. ’’Kuna sind üritatakse pidevalt rivaalitsema panna ja kui sa sellise asja läbi elad ning ei hakka seda tegema, vaid oledki toeks ja õnnelik isegi siis, kui ta jõuab kaugemale kui sina, siis see näitab, et see sõprus on tõeline,’’ usub Maribel.

Kuid selle brüneti kaunitari süda on veel võitmata ja ta on valmis uuteks romantilisteks seiklusteks. ’’Ma käiks kohtingutel, kui oleks kellega käia. Pigem olen aktiivselt otsingutel,’’ ütleb Maribel naerdes. Talle öeldakse vahepeal, et sa oled nii noor ja sul on nii pikk elu ees. ’’Kuid ma olen kogu aeg tundnud, et saan näiteks noorelt emaks. Olen suur lastearmastaja ja mul on olnud selline emalik olek kogu aeg,’’ lausub ta.

Palun tal manifesteerida ideaalset suhet, mille peale jääb Maribel korraks tasaseks. ’’Minu ideaalne suhe oleks see, kui inimesed kasvavad koos ja leiavad probleemidele ühise lahenduse. Isegi, kui tekib tülisid, siis peaks jääma inimlikuks ja proovida kuulata ning mõista. Lahenduse leidmine on minu jaoks samuti oluline. Samuti teineteise toetus,’’ loetleb ta enda jaoks olulisemad asjad üles. ’’Loomulikult on ka keemia oluline ja seda peab tugevalt hoidma. Korra või kaks kuus peab kohtingutel käima, et koos ennast üles lüüa,’’ lisab ta juurde.

Oleme märkamatult erinevatel teemadel vestelnud juba tund aega. Maribelis on rohkelt sisu ja tal on maailmale oma maheda häälega palju öelda. Ta sõnab vestluse lõpus, et 2022 tuleb kindlasti äge aasta, kuid esitab veel ühe palve. ’’Pane veel see ka kirja, et isegi kui inimesel pole kedagi, kelle jaoks ennast üles lüüa, siis korra nädalas peab seda ikkagi tegema. Kas või tööle minnes või iseenda jaoks, see on nii oluline! See on tähtis mentaalse tervise jaoks samuti. Korra nädalas välja näha nii nagu sa läheksid punasele vaiba,’’ ütleb Maribel malbema häälega. Soovitan soojalt selle noore neiu tarkust kuulda võtta, sest lihtsad asjad muudavadki elu ilusaks!

Kommentaarid puuduvad