Kas mäletad? Eesti Laulul trooninud Stefan võitis televaatajate südamed esimeses “Maskis laulja” saates

uudised.ee

Täna avalikustati, et sellel kevadel jõuab taaskord televaatajateni armastatud suursaade "Maskis laulja" koos uuenenud detektiivide koosseisuga. Meenutame selle puhul, kuidas kõige esimese hooaja võitis tänavusel Eesti Laulul trooninud Stefan Airapetjan.

Stefani tegelaskuju saates oli Jäär ning just televaatajad olid need, kes hääletasid ta võitjaks. „See teekond oli väga huvitav ja minu kui laulja jaoks suur väljakutse. Saate lauluõpetaja Maiken ütles, et pane hullu, sul on see võimalus, tänu millele esitasin lugusid, mida muidu iialgi valinud poleks,“ tunnistas Stefan toona.

Läbi hooaja pakuti Jäära kostüümis peitunud inimeseks palju variante, nagu näiteks Joel Ostrat, Lauri Pihlap, Sepo Seeman, Kristjan Kasearu, Tanel Padar, Robin Juhkental, Rene Puura, Stig Rästa, Karl-Erik Taukar, Uku Suviste jpt, kuid detektiiv Brigitte Susanne Hunt käis ainsana välja ka õige nime.


Foto: TV3

Vihjeklipis olid viited Stefani Armeenia päritolule ja ta isale, kes Armeenia restorani peab. Samuti vihjati Stefani seostele muusikaga nii lapsepõlves kui ka viimaste aastate Eesti Laulul. Ära märgiti osalemine filmis „Lõbus perekond“, tema sünnipäev detsembrikuus ja nõrkus lihatoitude vastu.

Maskis laulja“ finaalis osalesid Putukas, Lill ning Jäär.  Pärast avavooru langetas detektiivide otsuse tulemusel maski Putukas ehk TV3 „Seitsmeste uudiste“ juht ja ankur Mart Mardisalu. Televaatajate hääletusega kuulus maskisaate teine koht Lillele ehk lauljannale Kaire Vilgatsile ning võitjaks tuli Jäär ehk laulja Stefan. Jäära finaalilood olid „Chop Suey" ja “Für Oksana”.

Vaata ja meenuta Stefani etteasteid finaalis!

Telekevade suurim saade „Maskis laulja“ alustab märtsikuus kolmanda hooajaga, rõõmustades mitme põneva uuendusega. Suurim uudis puudutab detektiivide rida, kus Brigitte Susanne Hundi kõrval võtavad kohad sisse Karl-Erik Taukar ja Peeter Oja.

Juba kahe hooaja vältel on „Maskis laulja“ tervet Eestimaad rõõmustanud eriliste maskide, põnevuse ja vaimustavate etteastetega ning kõike seda on oodata ka sel kevadel.

TV3 Grupp Eesti tegevjuhi Signe Suure kinnitusel toob maailma teleekraanid vallutanud maskisaade TV3 eetrisse rohkelt üllatusi, palju head muusikat ja ka silmailu, sest maskid saavad olema taas ainulaadsed kunstiteosed, mille taha peituvad armastatud ja tuntud inimesed erinevatest eluvaldkondadest. „Kindlasti saab „Kes on maski taga?” olema kevadhooaja kõige olulisem küsimus ning kõige suuremad saladused ja identiteedipaljastused rulluvad lahti pühapäevaõhtuti kõigi televaatajate ees. Maskisaate uus hooaeg toob kogu teleprogrammi kindlasti palju üllatusi ja positiivseid emotsioone, mida praegusel ajal eriti vajame. On suur rõõm, et saates löövad kaasa Eesti parimad meelelahutajad ja saladuse jälile asuvad ka mitmed uued detektiivid,“ tunneb heameelt Signe Suur.

Ka maskisaate kolmandat hooaega juhib Mart Sander, detektiivide ridades on aga uuendusi. „Mul on hea meel, et lisaks Brigitte Susanne Hundile, kes on end juba kahe hooaja jooksul tõestanud suurepärase detektiivina, on uurijate paneelis kaks eriti vaimukat ja terast meest: Peeter Oja ja Karl-Erik Taukar. Nende eest läheb väga keeruliseks salapäraseid osalejaid varjata, aga see ainult lisab mängule põnevust,“ kommenteerib detektiivide uuenenud seltskonda „Maskis laulja“ produtsent Kaupo Karelson. 

Värske detektiiv Peeter Oja on uueks väljakutseks igati valmis: „Detektiivitöös on kõige intrigeerivam see, kas suudad säilitada külma närvi või allud emotsioonide tulvale.“ Oja on ka ise „Maskis laulja“ saates Tulnukana osalenud ning tunnistab muigvelsui, et sellest on detektiivitöös kasu: „Kasu on tohutu. Olen kindel, et mind seal maski taga ei ole. Seega üks variant vähem.“

Karl-Erik Taukar loodab saates osalejate tuvastamisel panustada hääletämbrile ja vokaalste šnittide äratundmisele. „Vihjetega tuleb olla ettevaatlik, need võivad hoopis valele rajale juhatada. Muidugi saab järeldusi teha ka lauluvalikust. „Maskis laulja“ detektiivil on pealtnäha mugav ja mõnus roll – naudid küll oma kõrgelt troonilt kontserti, aga samal ajal pead loo lõppedes ikkagi asjaliku pakkumisega lagedale tulema ja ilmutama märke heast detektiivitööst,“ selgitab ta.

„Maskis laulja“ juba kogenud detektiiv Brigitte Susanne Hunt on uute detektiividest kolleegide lisandumisest elevil: „Ma pole ei Peetri ega Karl-Erikuga kokku puutunud sellise dünaamikaga saates, kus me oleme kõik võrdsed. Enamasti on Peeter ja Karl-Erik olnud saatejuhid ja mina saatekülaline. Läheb põnevaks!“ tunnistab ta.

Kommentaarid puuduvad