Pirital asuvas Scheeli mõisa sulastemajas tapeti ja piinati jõhkrat inimesi ning maeti neid ka elusalt 

Katrin Lust

Pirita-Kose on oma kauni looduse poolest alati inimesi väljasõitudele ja piknikele meelitanud, kuid siin asuvad kõrvuti ka Scheeli mõisa sulastemaja õudsed varemed ning kallid tänapäevased villad. Arvatavasti pole siinsetel elanikel õrna aimugi, et 1941.aastal toimus just siin kohutav massimõrv.

Scheeli ehk Kochi mõis asub Pirital väga looduskaunis kohas, kuid selle õõvastavatest saladustest ei tea siiski väga paljud mitte midagi. Mõisa varemed on halvas seisus ja kuulusid kunagi nõukogude sõjaväele. Mõisa kompleksi kuulus ka kunagine sulastemaja, milles leidsid aset Sergei Kingisepa tapatalgud.

Endine siseminister ja ajaloohuviline Lagle Parek on aastaid üritanud sinna paika mälestustahvlit organiseerida, kuid riik pole teda kuulda võtnud. Lagle meelest võib selle taga olla sulaselge rahahimu, sest Pirita jõe kaunite kallaste läheduses on kinnisvara hinnad väga kõrged ning arvatavasti jagatakse maa-ala kruntideks ning müüakse lihtsalt maha.
Lagle Parekule ei anna kunagised tapatalgud kuidagi rahu ning ta soovib, et inimestel püsiks meeles, millised jõledad sündmused seal toimusid. Sellisesse paika rajada kallist elamurajooni tundub täiesti vale, sest kohal on väga negatiivne aura. Olgu selle tõestuseks kasvõi juhtum, et varemete kõrvale rajatud uhke villa omanik hiljaaegu arvatavasti tapeti. Vaata lähemalt videost!

 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/626522[/embed]

Kommentaarid puuduvad