Muusikalise draama „The Greatest Showman“ lood jõudsid plaadile

Marko Tiidelepp

„The Greatest Showman“ on USA muusikaline draama, mis 2017. aasta lõpus ka meie kinodesse jõudis. Filmi režissöör on Michael Gracey, selle on kirjutanud Jenny Bicks ja Bill Condon ning peaosades mängivad Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson ja Zendaya. Film jutustab sellest, kuidas P.T. Barnum alustas The Barnum & Bailey tsirkusega, mis sai ruttu vägagi kuulsaks.

Nii nagu ikka, on paljudel headel filmidel, eriti muusikafilmidel, väga head heliribad ehk soundtrack’id, mistõttu on loomulik, et ka sellel filmil on vägagi uhke heliriba, mis nüüd ka plaadil saadaval on.

Kui varem on sageli olnud nii, et häält teevad eelkõige lauljad, siis nüüd on hakanud paljudel heliribadel laulma näitlejad ise, mistõttu kuuleme ka sellel plaadil laulmas just neid näitlejaid, kes filmis kaasa löövad. Kohe alguses pean tõdema, et laulmine tuleb neil igati hästi välja. Nii laulavad plaadil Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Zendaya, Daniel Everidge, Keala Settle, noorukesed Austyn Johnson ja Cameron Seely, kuid on siiski ka lauljaid, kes andnud oma hääle mõnele näitlejale, lauldes nende partiid – näiteks Loren Allred, kes laulab Rebecca Fergusoni eest.

Plaat algab igati uhke avapauguga „The Greatest Show“, mis on kübe rokilik, kübe popilik, kuid igati meeldejääva refrääniga. Eks peabki ju uhke filmi algus uhke olema, ja äge on selles loos seegi, et laulavad Hugh Jackman, Keala Settle, Zac Efron ja Zendaya, kaasa lööb ka The Greatest Showman Ensemble. Igal juhul on plaadi avalöök igati kohane ühele heale muusikalile.

Plaadi teine lugu on kaunis meloodia „A Million Dreams“, milles laulavad noor näitleja Ziv Zaifman ja ka Hugh Jackman ning Michelle Williams. Seda, et Hugh Jackman väga hästi laulda oskab, seda teadsime me juba varem, sest on ju Austraaliast pärit näitleja kunagi laulnud Melbourne’is muusikalides, lisaks veel ka Londoni West End’is. 2012 sai kuulda teda laulmas filmis „Hüljatud“. 

Michelle Williams on samuti varem laulnud, kuid muidugi mitte nii palju nagu Hugh Jackman, kuid eks ole ka Michelle Williamsil igati hea hääl. Plaadil on ka sama laulu väike jupike, osa refräänist, milles laulavad noorukesed Austyn Johnson ja Cameron Seely, kuid ka Hugh Jackman.

Plaadi neljas lugu on „Come Alive“, mis on popilik muusikalilugu, milles löövad kaasa kõik samad artistid, kes laulsid esimeses laulus. 

Viiendas laulus „The Other Side“ laulavad koos Hugh Jackman ja Zac Efron. Ka Zac Efron on alustanud oma karjääri muusikalides, laulnud filmis „High School Musical“. See on mõnusa minekuga popilik lugu ning Jackmani ja Efroni hääled sobivad väga hästi kokku.

Kuues lugu on võimas ballaad „Never Enough“, milles laulab vägagi võimsa häälega lauljatar Loren Allred, kes osales 2012. aastal menukas telesaates „The Voice“ ja langes paljude muusikasõprade arvates sealt välja liigagi vara. Igal juhul on „Never Enough“ võimas lugu ja ma usun, et Loren Allred’ist kuuleme me veel ka tulevikus, patt oleks sellise häälega lauljatari vaka all hoida...

Plaadi seitsmes lugu on samuti iagti mõnus ja popilik, veidi isegi R&B’lik ning gospellik „This Is Me“ ja jälle kuuleme igati võimsa häälega naist – Keala Settle, kes on varem kaasa löönud paljudes Broadway muusikalides, nüüd lõpuks jõudnud ka suurele ekraanile kehastades „The Greatest Shoman“’is Lettie Lutzi ehk habemega naist. Kuulake see lugu kindlasti lõpuni, Keala Settle’il on võimas-võimas hääl ja see on suurepärane esitus.

Kaheksandas loos „Rewrite The Stars“ tõestab Zac Efron, et lisaks sellele, et ta on igati suurepärane näitleja, on ta ka suurepärane laulja. Efron ei laula selles loos üksinda, sest see on uhke duett ja koos temaga laulab Zendaya. Paar sõna Zendayast samuti – tegemist on noore laulja ja näitlejaga, kel vanust 21 aastat. Ta alustas lapsmodellina, lõi kaasa mitmes Disney kanali telesarjas, on mänginud filmis „Spider-Man: Homecoming“, avaldanud paar edukat singlit „Swag It Out“ ja „Watch Me“ ning albumi „Zendaya“ (2013). „Rewrite The Stars“ on kindlasti selle plaadi üks ilusamaid lugusid.

Üheksanda loo „Tightrope“ esitab üksinda väga võimsalt ja kaunilt Michelle Williams. Mulle tundub, et jääb vaid oodata, millal näitlejatar mõne sooloplaadiga välja tuleb. 

Kümes lugu on laulu „Never Enough“ refrään, ja selle esitab taaskord Loren Allred.

Plaadi viimane, 11 laul on „From Now On“ ja viimase laulu esitamise au on jäetud filmi peaosalisele Hugh Jackmanile. Algab üsna rahulikult, kuid lugu kasvab ja kasvab ning on igati uhke lõppakord plaadile.

Selline see plaat on. Igati hea ja väga heade lauludega filmiriba. Usun, et plaati kuulama asudes võiks ka filmi nähtud olla, siis on lugude tunnetus parem, kuid võib ju proovida ka sellist lahendust, et kuulata alguses plaati ja seejärel kinno minna.

Albumit saad kuulata SIIT!

Kommentaarid puuduvad