LP avaldas albumi nimega „Forever For Now. Deluxe Edition“

Marko Tiidelepp

Esinejanime LP taga on USA pop- ja rokkmuusika laulja ning laulukirjutaja Laura Pergolizzi. 

Lauljatar on sündinud 1981. aastal New Yorgis, kuid kolis 6-7 aastat tagasi Los Angelesse. Teda on sageli võrreldud selliste ägedate ja omanäoliste artistidega nagu Feist ja Joan Jett, kuid ta ise on kuulanud ja nautinud ka Joni Mitchelli, the Doorsi, the Pretendersit, Nirvanat ja Jeff Buckley’d. Kõikide nende muusikat on mingil määral kuulda ka LP lugudes.

Ta on avaldanud kolm albumit ja ühe EP, kuid mulle tundub, et just 2016. aastal ilmund album „Lost On You“ on toonud lauljatarile teenitud kuulsust. Laulukirjutajana on ta kirjutanud laule nii iseendale kui ka Backstreet Boysile, Hitomile, Cher Lloydile, Rihannale, Joe Walshile, Rita Orale, Leona Lewisele, Cherile ja Christina Aguilerale.

2001 ilmus tema debüütalbum „Heart-Shaped Scar“ ja 2004 ilmus teine teine album „Suburban Sprawl & Alcohol“. Need suurt populaarsust ei saavutanud, kuni 2010. aastani, kui ta oli Rihanna laulu „Cheers (Drink to That)“ üks kaasautoritest, mis tõi kuulsust ka LP’le. Selles loos on kuulda laulmas ka LP’d ennast.

LP edu laulukirjutajan jätkus. Järgmine lugu oli „Beautiful People“, mida esitas Christina Aguilera. Laul kõlas filmi „Burlesque“ heliribal.

Juuni 2011 LP laulu „Afraid to Sleep“, mida esitas saatesarja „The Voice“ finalist Vicci Martinez.

Sama aasta septembris sõlmis LP lepingu suurfirma Warner Bros. Recordsiga. Õige varsti ilmus singel „Into The Wild“.

2012 ilmus lauljatari EP „Into the Wild: Live at EastWest Studios“, millel on viis laulu. Seejärel astus LP üles mitmel maailmakuulsal muusikagestivalil nagu SXSW, Bonnaroo, Lollapalooza jt. 2012 valiti ta esimese naisena kitarrifirma Martin Guitar saadikuks/esindajaks.

2014 ilmus tema esimene album suure plaadifirma alt ja selleks oli „Forever for Now“. Plaadi tutvustavaks singliks oli „Night Like This“, järgmine singel oli „Someday“, mis ilmus küll vaid Kanadas.

2015. aastal ilmus jälle uus singel, seekord „Muddy Waters“, mis oli 2016. aasta albumi esiksingel. Juunis 2016 sai seda kuulata ka edukas telesarjas „Orange Is The New Black“. 2016. aasta novembris ilmus plaadi teine singel, suurepärane „Lost on You“. 

Sama aasta detsembris ilmus lauljatari album „Lost on You“, mis oli uskumatult hea plaat! Täiesti suurepärane kohe, sest LP on väga omanäoline laulja, väga omapärase hääle ja põneva esitusega artist. Võib öelda, et LP’l on võimas hääl, ja veidi ka poisilik/mehelik suhtumine muusikasse, kuid Laura kinnitab, et laspena laulis ta õle muruniidukite ja tolmuimejate, mistõttu tema hääl ongi tugev ja jõuline.

LP on ütelnud: „Esimesena saavad valmis meloodiad, pärast seda sätin paika laulutekstid. Ma ka kogun pealkirju/ideid nagu muusikalisi akorde, kuid mul on midagi lahedat, siis hakkan mõtlema muusikale ja seejärel sõnadele.“

Eelmise aasta lõpus ilmus LP duubelplaat, millel lauljatari 2014. aastal ilmunud album „Forever For Now“ ja kontsert-EP „Into The Wild“, mis oli varem ilmunud 2012. aastal. Tänu 2016. aasta edule näib olevat plaadifirmal vahva plaan tuletada meelde ka lauljatari varasemaid esitusi, kusjuures sellel duubelpaadil leidub ka 6 lisalugu, millest 5 on varem avaldamata lood. Seega igati põnev ja mahukas plaat.

Kuna 2016. aasta plaati oli ka mul võimalus kuulata põhjalikumalt ja sellest ka kirjutada, siis on tegelikult ka mul üsna põnev LP veidi varasemat loomingut kuulata ja hinnata. Ja hinnata võib seda ainult kiitvalt, sest ka „Forever For Now“ on igati põnev kuulamine. Lauljataril on väga põnev, võimas hääl ja lood on igati popilikud, kaasahaaravad ja mõnusad kuulata. Kõik lood on sellised „raadiosõbralikud“ palad, mida kuulata ja võiks öelda, et LP lood on parim täiskasvanute popp, mida kuulata. Refräänid jäävad kergesti meelde ja hakkavad „kummitama“, teisel, kolmandal kuulamisel ümised juba vaikselt kaasa. Valikus on kübe kiiremaid popilugusid, kuid on ka rahulikke mõtisklusi, kübe ka rokilikumat hõngu, kuigi seda viimast on tõüepoolest kübeke. Ja kui eelpool mainitud meenutada, siis on ju LP kirjutanud väga vahvaid popilugusid ka paljudele teistele artistidele, mistõttu on tal selge, kuidas seda kvaliteetset poppi kirjutada, millisedi instrumente kasutada, kus rõhuda laulule, kus muusikale, millised harmooniad ja meloodiad peaksid kuulajale sobima ja meeldima.

Minu enda lemmik sellel plaadil on võrratu plaadi võrratu nimilugu „Forever For Now“, isegi naisartisti vilistamine võib kõrvu paitada ja selle loo esitus ning tunded – suurepärane.

Duubelplaadi teine album on live-plaat „Into The Wild“, mis ilmus juba 2012. aastal ja sellel on live-lindistused viiest loost, mis ilmusid paar aastat hiljem ka stuudioalbumil „Forever For Now“. Need on: „Into The Wild“, „Levitator“, „Tokyo Sunrise“, „Wasted Love“ ja „Somday“. Pean tunnistama, et LP’d on väga hea ka live’is kuulata. Laulab täpselt sama hästi nagu ka stuudioplaatidel. Selle albumi lisalugudest on kindlasti väga huvita kuulata LP esitust Roy Orbisoni loost „It’s Over“ ja Beyonce’ loost „Halo“.

Kuula albumit SIIT!

 

 

 

 

 

 

Kommentaarid puuduvad