Ohoo! USA roki ja trip-hopi duo Phantogram esineb aprillis Riias

Seitsmesed uudised

Ameerika elektroonilise roki ja triphopi duo Phantogram annab 6. aprillil Riias ainukese kontserti Baltikumis. Kollektiiv esitleb Palladiumi kontserdihallis läinud aasta lõpus ilmunud kauamängivat “Three”, vahendab Publik.

USA kollektiiv sai alguse 2007. aastal kahe lapsepõlvesõbra, Josh Carteri ja Sarah Bartheli poolt. Bändiliikmed kirjeldavad enda muusikat kui kombinatsiooni elektroonilisest rokist, dream-popist ja trip-hopist, millest kõlavad läbi erinevad rütmid, korduvad kitarririffid, maised süntesaatorihelid, kajad ja õhulised vokaalid. Oma eeskujudeks toob duo nii biitleid kui David Bowie’t, kriitikud aga mainivad tihti tugevat Portisheadi ja Sneaker Pimpsi mõju.

Phantogrami lüürika on enamasti Joshi kirjutatud, aga neid esitab peamiselt Sarah. Sõnade autor tunnistab, et tekstid on enamasti üpris sünged, aga igas loos on olemas oma lootusekiir. Tumedust ja süngust on eriti kuulda viimasel albumil, mille salvestusprotsessi ajal Sarah’ õde enesetapu sooritas. “Albumi üldises meeleolus kumab muu kõrval läbi palju viha ja kurbust. Tumedad ja isiklikud teemad on meie muusikat alati palju mõjutanud. Viimase albumi kirjutamine oli valu näitamine nii vabastaval kui motiveerival moel,” sõnavad mõlemad muusikud. Sarah’i ja Johni looming on meloodiline meeldetuletus, et iga tüli võib kasvada järgmiseks, teisalt piisab vaid väikesest lootusest, et suuri tegusid teha.

Phantogram on siiani välja andnud kolm täispikka stuudioalbumit, millede tuntuimad lood on “When I’m Small” “Mouthful Of Diamonds”, “Black Days Out” jt ning viimase albumi hitt “You Don’t Get Me High Anymore”.

Sarah on Phantogrami kõrvalt teinud koostööd mitmete artistidega, kellest tuntuimad on Big Boi OutKasti ridadest, Skrillex, Flaming Lips ja Miley Cyrus.

Piletid on saadaval Piletilevis

[embed]
class="advertising--side js-advertising js-side-advertising lazyload advertising--first">

Kommentaarid puuduvad