Peipsi kaldal peetakse kümme päeva kestev järvefestival

BNS

Peipsi kalda erinevates paikades peetakse neljapäevast 15. juulini kestev Peipsi Järvefestival, kui lodi Jõmmu sõidab koos vabatahtliku saatelaevastikuga Peipsi järve põhjaosast lõunasse ja kõigis peatuskohtades toimub ernevaid üritusi.

Sel aastal stardib festival Vasknarvas ja lõpeb Räpinas, peatudes kümne päeva jooksul iga päev uues sadamas, teatas MTÜ Peipsimaa Turism BNS-ile. Järvefestival käigus tutvustatakse erinevates Peipsi sadamates kohalikku kultuuripärandit, loodust ja maitseid tavapärasest huvitavamal moel. Festivali programm on kõigile osalejatele tasuta ja kõik on oodatud enda veesõidukitega kaasa sõitma.

Sihtsadamates toimuvad iga päev Peipsimaa kohalikku kultuuri ja traditsioone tutvustavad õpitoad, kontserdid ja lodjasõidud järvel.

Õhtustel tasuta kontsertidel astuvad lodjalaval üles nii kohalikud muusikud kui külalised kaugemalt: 6. juulil on Vasknarva linnuses Väliharf, 7. juulil esineb Lohusuus Mehed Mandrilt, 8. juulil esinevad Mutvees Kihnu Poisid ning peetakse Mustvee Linnapäevi, 9. juulil on Kallastel Cube-A, 10. juulill esineb Kolkjal Grupa Viktor, 11. juulil esineb aga Emajõe-Suursoo peatuses Svjata Vatra.

12. juulil esineb Piirissaarel duo Ruslan ja Paul, 13. juulil esinevad Mehikoormas Marek Sadam ja Tõnu Laikre, 14. juulil esineb Värskas Lobobtkas Etnosfäär ning 15. juulil esineb Räpinas Võõpsul Torupilli Jussi Trio.

Järvefestivali raames toimub ka Räpina sadama 2. regatt, mille vabaklass ootab 15. juulil Räpina sadamas kõiki tuule jõul liikuvaid aluseid proovima Peipsi laineid ning vaatajaid kaasa elama.

Festival kutsub kaasa sõitma huvilaevu, purjekaid, kajakke, surfilaudu ja teisi veesõidukeid, kel Peipsil liiklemine lubatud. Kui vabatahtlikus saatelaevastikus on vabu reisijakohti, saavad festivaliga kaasa sõita ka need huvilised, kel endal paati ei ole.

Järvefestivali kohta saab rohkem teavet SIIN

[embed]
[/embed]

Kommentaarid puuduvad