Täna
16. jaan
-8...1
-10...0
Homme
17. jaan
-5...4
-9...4

Muusika

Kunstnik Martin Saare uus muusikavideo "Mets on kodu" avab loomeinimeste muret Eesti metsa tuleviku üle

12:23 30. aprill 2018
Autor: Seitsmesed

Reedel 27. aprillil kell 19.00 avatakse Fahle galeriis kunstnik Martin Saare Eesti Metsale pühendatud maalinäitus "Mets on meie kodu".

Martin Saar räägib teostel läbi omase maalikeele sellest, mis talle ja hetkel ka paljudele teistele Eesti kunstnikele ja loomeinimestele muret tekitab - ahnest ja hooletust Eesti Metsa majandamisest ja hoolimatust suhtumisest kõigesse elavasse üldse. Kunstnik räägib, et loome ja hingestatud inimestel on metsaga tugevam hingeline side "See on nii, et Sa oma südames tunned, et midagi on korrast ära ja autoaknast, tuttava matkaraja äärest või isegi linnapargist vastuvaatavad pildid ainult kinnitavad seda. See on justkui häirekell, mis tuletab pidevalt meelde, et see ei ole õige ja pead midagi ise ka tegema et olukorda muuta. Arvan et see kell heliseb juba meis kõigis, kuid paljud soovivad seda vaigistada. Nendel maalidel ma vaatlengi ja proovin kajastada seda olukorda nii inimeste, kui ka metsaasukate silmade läbi."

Põlismetsast maha jäänud raiesmik on justkui lõhutud kood millesse me loodusrahvana enam sobituda ei suuda. Mets on koduks paljudele erinevatele lindudele, loomadele ja putukatele, meie jaoks on see seene ja marjamaa, koht kus linnakärast patareisid laadida - mets on meie kodu!

Näitus jääb Fahle Galeriis (Tartu mnt 84a, Tallinn) avatuks mai lõpuni.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Mida toob jaanuarikuu Sinu tähemärgile?