26. Augustibluus tegi teatavaks esinejad ja käivitas piletimüügi!

Seitsmesed

Suvine bluusisündmus Augustibluus toimub sel aastal 2. – 4. augustini. Eile õhtul Tallinnas ja Haapsalus toimunud festivalihooaja avaüritustel tehti teatavaks seekordsed esinejad. Värskelt renoveeritud Haapsalu piiskopilinnuses asuval pealaval toimuvad kontserdid reede ja laupäeva õhtul, kokku toimub festivali kolmel päeval üle kolmekümne kontserdi. Tänasest on Piletilevis müügil ka festivali passid.
 
Festivali esinejaterivi on sel korral erakordselt kirju. Lisaks kodumaisele bluusiparemikule ning bluusi sünnimaalt USAst saabuvatele peaesinejatele astuvad Augustibluusil üles muusikud Austriast, Itaaliast, Soomest, Rootsist, Lätist ja Venemaalt. Kõige kaugemad külalised saabuvad Austraaliast – selleks on kahe-mehe bänd Natural Boogie.
 
Festivali põnevaim kooslus saabub Itaaliast. The Cyborgsi kaks liiget kasutavad oma identiteedi varjamiseks keevituskiivreid ning pärisnimede asemel nimetusi One (Üks) ja Zero (Null), viidates binaarkoodi süsteemile. Cyborg 1 on projekti asutajaliige, kes mängib basskitarri, trumme, klahvpille ja mõningaid ise valmistatudinstrumente. Cyborg 0 lisab sellele kitarrihelid, vokaali ja defineerimatute keelpillide kõlad. Duo helidemaailm on rikkalik, mistõttu inimesed tihtipeale imestavad, et selle taga vaid kaks muusikut on. Oma tegutsemisaastate jooksul on nad kontserte andnud mitmel pool Euroopas ja mujalgi, pannes tuhandeid inimesi oma hullumeelse muusika saatel tantsima. Neil on olnud au olla soojendusesinejaks sellistele legendaarsetele artistidele, nagu Bruce SpringsteenDeep PurpleIggy Pop & The Stooges ja Jeff Beck.
 
Seekordse festivali üks kodumaistest eriprojektidest kannab nime “ZZ Top 50”. Eesti blues-rocki lipulaev Kolumbus Kris teeb tribuutkontserdiga kummarduse ansamblile ZZ Top, mille looming on põnev segu bluusist, kantrist, boogie’st ja hard rock’ist. Koos Kolumbus Krisiga astuvad lavale Kristel AaslaidEmil RutikuSulev“Sulliwan“ Müürsepp ja Robert Linna.
 
Unikaalset bluusmuusikat esitab Augustibluusil ka Indias sündinud ja San Joses tegutsev Aki Kumar. Mees integreerib India muusika elemente oma muusikasse ja visuaalidesse, mille tulemuseks on looming, millele ei leidu sarnast. Kõige krooniks on katkematu side bluusijuurtega.
 
Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul ei ole esinejaterivi kaugeltki lõplik. “Veel enne suve kinnitame kahe USAst pärit bluusimaailma tipptegija esinemise ning seekordne programm saab põnevam, kui kunagi varem”, lubab Ukareda. Pidevalt täienevat esinejaterivi on võimalik jälgida festivali kodulehelt www.augustibluus.ee.
 
Kokku toimub festivali raames üle kolmekümne kontserdi. Märtsi lõpuni on 2. - 4. augustini toimuva festivali passid Piletilevis müügil soodushinnaga.

Kommentaarid puuduvad