Andres Roots avaldab uue vinüülplaadi

Seitsmesed

16. augustil avaldab Tartu kitarrist Andres Roots vinüül-EP "Waiting Around", mis valmis Tartu tehases Vinyl Plant ning on esimene Eestis kohapeal toodetud 7-tolline heliplaat, vahendab BNS.

Esitluskontserdid toimuvad teisipäeval, 13. augustil Tallinnas Von Krahlis ja laupäeval, 17. augustil Tartus armastusfilmide festivalil Tartuff ning jätkuvad Viljandis, Pärnus ja Rakveres juba septembris ja oktoobris.   

"Keegi istub baari nurgas ja mängib kitarri. Sa ei kuule seda CD pealt. Kui sul on vinüül, siis kuuled ja tunned," arvas uuest plaadist kirjanik Mika Keränen, kes juhuse tahtel seda esimesena kuulis ning oma Facebooki-lehel kohe ka arvustada võttis. "Sellepärast mulle vinüül meeldib. Sellest järgmine ongi juba live-kontsert."

Andres Rootsi eelmine vinüülplaat, 2016. aastal samuti Vinyl Plantis valminud LP "Roots Music", oli kõigi aegade esimene Eestis tehtud vinüülplaat üldse ning tõusis toona ka R2 Eesti albumitabeli tippu, pälvides Kuldse Plaadi auhinna. Kui "Roots Music" oli varemilmunud muusikast kokku pandud kogumik, siis "Waiting Aroundi" jaoks salvestas Roots 7. juunil spetsiaalselt neli uut kitarripala.

Üles võttis need Jaan Tamm, kes läinud kümnendil salvestas ka kõik Rootsi toonase trio Bullfrog Brown plaadid peale viimase, ning masteringi tegi Asko-Romé Altsoo, kellega Roots on samuti koostööd teinud Bullfrogi-aegadest peale. EP kaane kujundas Siret Roots, esikaane foto tegi Priit Põder 10. märtsil Tallinnas Plaadituru-kontserdi käigus, tagakaane foto jäädvustas Leif Laaksonen 14. veebruaril Helsingi klubis, mis praegu kannab Mendocino nime.

Andres Roots valiti mullu Briti raadio Severn FM saate The Blues Hour kuulajate poolt Aasta Bluusimeheks ning tema viimane CD-album "Breakfast in September" tõusis talvel nii Suurbritannia kui Prantsusmaa raadiote enimmängitud bluusiplaatide esikümnesse, viies Rootsi ka ajakirja Blues in Britain märtsinumbri esikaanele.

Enne soolo-EP ilmumist jõuab Roots Ismo Haavisto ja Matias Partaneniga anda kolm triokontserti Soomes: 8. augustil Tamperes, 9. augustil suurfestivalil Rauma Blues ning 10. augustil Lahtis.

Kommentaarid puuduvad