Eurovisiooni lauluvõistlus Rotterdamis jääb ära

Seitsmesed

Tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus jääb koroonaviiruse puhangu tõttu ära, teatas Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) täna Twitteri vahendusel. 

«Meie, nagu miljonid inimesed kogu maailmas, oleme äärmiselt kurvad, et see (Eurovisioon) ei saa mais toimuma,» ütlesid ürituse korraldajad avalduses. Korraldajate sõnul on uue koroonaviiruse puhang põhjustanud maailmas palju ebaselgust ja kuigi kaaluti erinevaid võimalusi, otsustati üritus siiski ära jätta.

«Me oleme väga uhked, et Eurovisiooni lauluvõistlus on 64 aasta vältel ühendanud kõiki inimesi Euroopas,» ütles ürituse korraldamise üks juhte Jon Ola Sand. "Meil on tekkinud olukorra pärast kahju, aga me lubame, et Eurovisiooni lauluvõistlus tuleb tagasi tugevanama kui eales varem."

Korraldusmeeskond jätkab vaatamata sellele ettevalmistusi, et Eurovisiooni lauluvõistlus võiks toimuda Rotterdamis 2021. aastal. Tänavune Eurovisiooni lauluvõistlus pidi esialgu toimuma Rotterdamis 12. kuni 16. maini ja Eestit oleks seal esindanud Uku Suviste.

 

Tomi Rahula vastab: kuidas mõjutab Eurovisiooni ärajäämine Uku Suvistet ja Eesti Laulu?

Kommentaarid puuduvad