Eesti ühe populaarseima festivali saatus on lahtine

uudised.ee

Eesti üks populaarsemaid festivale I Land Sound annab Facebookis teada, et nende ürituse sellesuvine toimumise saatus on veel lahtine.

Kultuuriminister Tõnis Lukas kommenteeris hiljuti valitsuse pressikonverentsil, et kõik suuremad festivalid ja kontserdid jäävad tänavu suvel ära.

Sellest tingituna on ka ülimalt menukas I Land Sound pidanud mõned rasked otsused langetama.

Avaldame festivali teadaande täismahus:

"Kallid söbrad!
Antud hetkel igasugu meediat tarbides vöib jääda mulje, et ükski suurüritus sel suvel toimuma ei saa, kuid nende uudiste sisust on paljuski puudus konkreetsus ja ühene arusaam. Öhus on veel väga palju küsimärke.

Avalikud üritused mais ja juunis on keelatud, kuid mis saab juulist? Suurüritused vöivad end selleks suveks kokku pakkida, kuid mida öigupoolest tähendab suurüritus? Mitte, et me kangesti tahaks olla esimene pidu peale globaalset haiguslehte ja riskida uue vöimaliku viiruspuhanguga, kuid samas ei soovi me teha ka rutakaid otsuseid ning visata tehtud tööd ja ootust tuulde.

On üsna selge, et I Land Sound saab tänavu toimuda vaid vähendatud kujul – ilma siseruumideta, kohalike artistide ja mötteliste embustega, kuid sellegipoolest täis elamusi ning suurepärast kunsti. Oleme otsustanud, et meie festivalikogemust pole vöimalik virtuaalsel kujul edasi anda. Seega, ootame otsustega veel nii kaua kuni selleks on vöimalus, ehk mitte kauem kui 1. juunini, mis meie jaoks on viimane aeg I Land Sound festivali elustamiseks.

Hetkel ei jää muud üle, kui soovida viiruse kiiret kulgu ja oodata valitsusorganite ametlikku otsust, mis loodetavasti peaks saabuma maikuu teises pooles.

Nautige ilma ja käituge eeskujulikult! ♥️"

 

Kommentaarid puuduvad