Ansambel Miljardid tuli välja avasingliga sügisel ilmuvalt albumilt  

uudised.ee

Viimastel aastatel üks enim armastatud Eesti alternatiivroki bände Miljardid andis täna välja uue singli „Ma luban, et ma muutun”. Ühtlasi on tegu nende 21. septembril ilmuva albumi nimilooga.

Miljardid, kelle debüütalbum „Kunagi läänes” hinnati 2018. aasta Eesti Muusikaauhindade jagamisel kolme auhinna vääriliseks, nende hulgas tunnustus „Aasta albumi” kategoorias, on viimase aasta jooksul usinalt uut materjali salvestanud.

„Uus album on võrreldes eelmisega energilisem”, räägib bändi solist Marten Kuningas, „sisuliselt on aga albumi läbiv teema surm. Surm on üks jõulisemaid kujundeid markeerimaks muutust. See album on jutlustus armastusest, milleni jõuab läbi ego surma. See nõuab pühendumust ja vastutust. Maailmas on nii palju hirmu – see album on kantud vaimust, et teisiti on võimalik.”

Fraas „Ma luban, et ma muutun” torkas Martenil pähe ühel jalutuskäigul antud loo demo kuulates: „Olles ennist just lugenud Yuval Harari raamatut „21 õppetundi 21. sajandiks“, olin mõnevõrra frustreerunud süveneva ökokatastroofi pärast, mis on tingitud meie liigi ahnusest, rumalusest ja vägivaldsusest. Milline on maailm, mille me järeltulevatele põlvedele pärandame? Kõik ideed, olgu need poliitilised või religioossed, pärinevad minevikust ning suurem osa inimkonnast elab nende ideede kütkes. Seetõttu ongi meie maailmas nii palju segadust ja vägivalda – me otsime turvatunnet kinnistunud süsteemidest, mil pole hetke reaalsusega mitte mingisugust pistmist.”

„Mulle aga tundub, et oleme jõudnud teelahkmele. Meie hirmud tungivad üha jõulisemalt pinnale ja meil on valik, kas jätkata samas tsüklis või liikuda teadlikult edasi ja õppida märkama reaalsuse muutuvat loomust. Sügava muutuse esilekutsumiseks peab vana tajumuster surema. See tähendab ärkamist illusioonist, nagu sõltuks meie heaolu millestki, mis on väljaspool meid endid,” selgitab Marten loo tausta.

Kuula Miljardite uut lugu SIIT!

Kommentaarid puuduvad