Kummardus Saaremaale ja saarlastele! Grete Paia andis vanale loole uue kauni kõla

uudised.ee

Grete Paia täna ilmunud uusversioon legendaarsest loost "Majakene mere ääres" on kummarduseks Saaremaale ja saarlastele.

Oma versioon loost "Majakene mere ääres" on tegelikult Gretel mõtteis olnud juba teismeeast saati kui ta kunagi Saaremaal üldse muusikaga tegelema hakkas. Ent peale koroonatralli tundis lauljatar, et nüüd on õge aeg selle kaveri avaldamiseks.

“Ei ole ju kellelegi uudis, kui õnnetult see kriisiolukord mu kodukanti tabas, ent heameel on tõdeda, et saarlased saavad alati kõigest jagu ning hoiavad kokku,” räägib Paia. “Tegemist on lauluga, mis on minu kui saarlase jaoks justkui teine hümn... ükskõik, mis hetked elus ka ei oleks, seda laulu kuulates suudan ma end alati koju Saaremaale mõtestada ning kõigest ümbritsevast välja lülitada. Juba ainuüksi selles ühes fraasis “ja mere ääres väike maja ootamas on mind,” peitub minu jaoks nii tohutult tugev emotsioon ja lapsepõlvemälestuste taaselustumine.”

Kuula, kuidas meeldib?

Loole “Majakene mere ääres” aitasid uue seade teha Heikko Remmel ja Mario Marjamaa. Lisaks neile kuulusid bändi ka teised andekad muusikud nagu Peter Põder, Madis Katkosilt ja Rene Puura. Taustavokaalide taga seisab Kaire Vilgats, mixis ja masterdas Johannes Lõhmus.

Kommentaarid puuduvad