Pilk peale! The Boondocks avaldas lootusrikka singli koos muusikavideoga

uudised.ee

The Boondocksil ilmus täna uus lugu, mis räägib mineviku seljatamisest ning elule sirgeseljaliselt, rõõmuga vastu astumisest. Loo avaldamise puhul toimub Sveta baaris ka reliisipidu, kus saab lisaks uuele palale kuulata nii varasemat kui uuemat loomingut.

‘’Leaving Yesterday’’ räägib lootusrikkalt tulevikku vaatamisest ning raskustele vastu minemisest. Bänd on otsustanud uue loominguga oma juurtele lähemale jõuda ning pöörduda tagasi tooremakõlalise roki poole, millega kollektiiv 2012 aastal alustas. The Boondocks, olles varasemalt pälvinud nii Aasta albumi kui Raadio 2 aasta uue tulija tiitlid, on oma tuumikus üdini positiivne, ekstravagantne ning jõuline, mis on kõik ka märksõnad, mida uues palas küllaldaselt tunda on. 

Bändi trummar ning laulukirjutaja Karl Kevad rääkis loo sünnist: "Uus singel "Leaving Yesterday" on kirjutatud ajal kui pandeemia mõjus kõige rängemalt, olime kõik suletud oma väikestesse korteritesse, sõpru ei näinud enam peaaegu üldse. Tekkis tung kirjutada hästi positiivset muusikat, mis oleks justkui vastupidine reaalsusele.” “Tavaliselt on selline lähenemine meie muusikale alati omaseks olnud, negatiivne on positiivne,’’ avas loomingu tagamaid bändi vokalist Villem Sarapuu.

Bänd on oma identiteeti tänu olukorrast tekkinud sunnitud pausile selgemini defineerinud ning uues materjalis kajastuvadki enim praeguse olukorra emotsioonid ja mõtted, rõõmud ja pahed.

Lisaks vanematele fännidele juba tuttavale helikeelele on loos tunda ka pulbitsevat vabadust, mis taas nende loomingus tugevamalt esile on kerkinud. Liigutakse jõuliselt uue peatüki suunas.

Uus lugu leidis enda alguse koostöös nimeka produtsendi José Diogo Nevesiga, kellega koos Retrosonic stuudios lasti lahti vanast ning tervitati uut. Hetkel on bändil töös ka uus stuudioalbum, mille helikeelest esimene singel ka aimu annab.

Loo muusikavideo sündis läbi kollektiivse improviseerngu, kogu protsess oli bändi enda sõnul spontaanne.

‘’Paul Meiesaar kutsus meid fotoshoodile, kus sooviks lokatsioonina kasutada retrokõhgulist motellituba. Kohale jõudes tabas meid inspiratsioon, sedasi saigi, et Pauli vend Raul Meiesaar filmis meid möllamas samal ajal kui fotoshuut käis.

Motellituba haakub selle loo “vintage” juurtega ja see reaalajas filmitud one-take video mõjus meile väga ägeda peegeldusena “Leaving Yesterday” tuumiksõnumist — unustada minevik ja uus leht pöörata.’’ Lisab Karl Kevad.

The Boondocks on aastate jooksul jalga kinnitanud ning on muuhulgas näiteks tuntust kogunud ka Tallinn Music Week’i publikuahinna võiduga. Kollektiiv on andnud kontserte üle Euroopa ning paistab jätkuvalt silma oma iseloomuliku stiili ning julge eneseväljendusega.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=aWEHdX4lsEM[/embed]

Kommentaarid puuduvad