Täna
02. mär
2...7
-1...4
Homme
03. mär
2...7
-3...2

Muusika

Gameboy Tetris alustab soolokarjääriga

Foto: Pressimaterjal/Anu Varusk
11:20 18. detsember 2020
Autor: uudised.ee

Värvikates koosseisudes kaasa teinud artist gameboy tetris võtab järgmise sammuna ette soolokarjääri teekonna, mida toetab muusiku värskelt sõlmitud plaadileping ettevõttega Warner Music Baltics, kes avas hiljuti Tallinnas ka kontori.

Isa, laulja, räppar, DJ ja hobinäitleja ehk multitalendist muusiku Pavel Botšarovi minevik on kirju. Haapsalus sündinud ning 12-aastaselt pealinna Tallinnasse kolinud Paveli muusikukarjääri algus ulatub 20 aasta taha. Osadele muusikasõpradele on ta tuntud hoopis kui DJ Pavel Pi või bändide Gorõ Lana ja Catapulta liige. Teised teavad teda alates 2016. aastast kui veidi skandaalse koosluse 5Miinust ”Venelast”. Kõige meeldejäävamalt tunnevad Eesti popmuusikat kuulavad inimesed gameboy tetrist kindlasti aga loost ”für Oksana”, mille ta koos Nubluga kuulsaks laulis.

Verivärske karjääri jooksul on gameboy tetris jõudnud koostööd teha teistegi trendikate kodumaiste artistidega. Kui 2019. a augustil ilmus koos Nubluga “für Oksana”; siis 2020. a augustikuus anti välja koos Clicheriku & Mäxiga singel “Maakas” ja novembris Villemdrillemiga “Soolane Värska”. Hiljuti lisandusid nimekirja Nublu äsja ilmunud albumilt “Café Kosmos” kaks ühist lugu, “Tamburiin (feat. Buck Fuddi)” ja “Paraadna (feat. Raul Ojamaa)”.

“Umbes viis aastat tagasi hakkasin sooloartistina tegutsemisest mõtteid mõlgutama. Olemasolevad bändid ja kooslused seadsid minu loomingule teatud piirid. Tujude inimene nagu ma olen – need liiguvad seinast-seina - soovin ka muusikas vaheldusrikkust, piiride ületamist ning end mitte raamidesse panna. Kõik see iseloomustabki minu kui gameboy tetrise loomingut,” annab artist vihje oodatava loomingu kohta.

Warner Music Group laiendas oma tegevust Baltikumis, avades oktoobrikuus kontori Tallinnas. See on esimene kord, kui Warner Music Finlandi koosseisus tegutseval harul Warner Music Baltics on regioonis füüsiline esindus. Samuti ehitab plaadifirma esmaskordselt üles kohalike artistide nimistut, tervitades rõõmuga oma ridades värskelt lepingu allkirjastanud andekat muusikut gameboy tetrist.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!