Täna
17. jaan
-11...-3
-22...-7
Homme
18. jaan
-7...2
-14...0

Muusika

Kuula! Jalmar Vabarna ja Marianne Leibur avaldasid ühise pala "Õhtu ilu"

13:04 23. detsember 2020
Autor: uudised.ee

Folkmuusik Jalmar Vabarna ning jazzlaulja Marianne Leibur üllatasid muusikasõpru ühise looga "Õhtu ilu". See Audrust pärit rahvalaul on ühtlasi ka Vabarna kevadel ilmuva sooloalbumi esimene singel.

"Ma salvestasin detsembri alguses mitu soololugu ning tahtsin nad kõik koos selle lauluga välja anda, kuid sain aru, et Marianne kaasamine ei luba tähelepanu hajutada, sest tegemist on täiesti unikaalse ja suurepärase lauljaga ning mul on nii hea meel, et ta kampa lõi," rääkis Vabarna ja lisas, et mõtles juba mitu aastat tagasi, et tahaks albumi raames mõne lauljaga koostööd teha.

"Selle loo taasavastasin ma täiesti juhuslikult. Olin just vahetult ühele kolleegile nõu andnud, et ta võiks ühe rahvalaulu seade teha ja kohe peale seda, mingi koristamise käigus, leidsin keldrist Ülo Tedre ja Veljo Tormise koostatud raamatu "Uus Regilaulik", mis oli õpingute ajal igal pärimusmuusikul alati taskus, ning avasin selle juhuslikult just selle loo kohapealt. Ma teadsin seda lugu varem ka, aga see hetk tõi kõik otsad kokku ja mõtlesin, et appi, kui ilus laul see on. Võtsin kitarri ja seade sündis loetud minutitega," kirjeldas Vabarna loo sündi.

Leibur oli Vabarna koostööpakkumist kuuldes üllatunud, ent kuna Vabarna looming on talle alati korda läinud, võttis ta pakkumise rõõmuga vastu.

"Minu jaoks on pärimusmuusikal ja emakeelel sügav jõud ja tähendus ning ma hindan väga, kui lugu on loodud kandes ka emotsionaalset väärtust. Jalmari seade peegeldab just kõike seda, mis mulle muusikas meeldib," sõnas Leibur.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!