Ilmus Mängupoi$$ Käru postuumne album “R.I.P.”

uudised.ee

Täna ehk päeval, mil Brandon-Enrico Lebbin oleks tähistanud 22. sünnipäeva, on plaadifirma Legendaarne Records alt ilmunud postuumne album "R.I.P.".

Brandon, artistinimega Mängupoi$$ Käru oli tõusuteel räppar, kellele kohalikud asjatundjad ennustasid suurt tulevikku. Paraku katkes tema loometee liiga vara ja tema paljuoodatud album jõuab nüüd kuulajateni postuumselt. Mängupoi$i seniavaldamata materjalist sai kokku album vendade Eskode eestvedamisel, kes suutsid Siim Nestori abiga leida vanalt kõvakettalt hulgaliselt sissesalvestatud lugusid ja demosid. Välja nopiti näiteks palad "100 käristatud wokid", "tüdruk, raha, roheline" ja "palju õnne", ent ka “kuller”, millel teeb kaasa noor träpipioneer Lil Till.

“...kui ei meeldi, siis ära tee nii ja ainult nii on lõppude lõpuks kõik hästi,” laulis Mängupoi$$ Käru. “See ideoloogia kandis teda terve elu,” meenutavad Raul ja Romet Esko. “Ja see on vast kõige tähtsam õppetund, mille Brandonilt oleme saanud. Tema välgatuslik suhtumine käib meiega igapäevaselt kaasas. Ja pole mõtet siradesse mõtetesse kaduda, parem panista oma tulevikku, et see üle mere kostaks.”

Mängupoi$i laulude sisu oli tihti helge ja unenäoline – täis kirevaid metafoore, mis tulenesid soovist põgeneda päriselust ja unistusest reisida kuskile Uus-Meremaale või kuskile troopilisse metsa. “On ülimalt nauditav kuulata ja avastada sõnades mõnda peidetud metafoori või seiklust tema elust, mida ka meie oleme kogenud. Näiteks väljend “kõue sämmi” oli Brandoni salajane strippari nimi. Selle sai moodustada, siis kui paned kokku oma kodukoha tänava ja lemmiklooma nime,” meenutavad Eskod.

“Eks Mängupoi$$ Käru kasutas ka võtteid ja nõkse, millega uue laine räppi tehakse, kuid ta ei kasutanud neid selleks, et teha midagi täpselt sellist nagu olemas on või nagu peaks, vaid mätsis asju sihikindlalt kokku nii, et see muusika oleks eristamatult tema oma, uudse kõlaga ning meie fantaasiatele ja muusikamaitsele värskust andev,” seletab muusikakriitik Siim Nestor. “Tal õnnestus see väga hästi. Tänu oma erakordsele kujutlusvõimele ja meloodiaandele. See, mis ta teha jõudis, oli kahjuks vaid väga hea algus ühele lopsakale loometeele, mis võinuks meid ja teda ennast aastakümneid rõõmustada.”

Albumist valmivad lisaks digiversioonile ka vinüül ja kassett. Autentsuse säilitamiseks pole plaadile valitud lugusid ümber miksitud ning ka nende nimed jäid sellisteks nagu demodel algselt kirjas. Osa plaadi tulust annetatakse MTÜ-le Peaasjad, mis tegeleb vaimse tervise edendamise, probleemide ennetuse, varajase sekkumise ja häbimärgistamise vähendamisega ühiskonnas.

Mängupoi$$ Käru albumi “R.I.P.” esitluspidu leiab aset 15. juulil kultuuriklubis Uus Laine. Lil Till esitab peol esimest korda lugu “kuller”. Oma lavadebüüdi teeb samal õhtul veel projekt nimega NKN. Lisaks on laval ka Mängupoi$$ Käruga koostööd teinud Egoku ja TetriaOculus, tema klassivend DJ Kirja ning DJd N8 ja Lill Slim.

“R.I.P.” on nüüd kuulatav kõikidel suurematel platvormidel!

Albumit saab osta SIIT!

[embed]https://youtu.be/QKRe1_2uhAY[/embed]

Kommentaarid puuduvad