Kõrv peale! The Boondocks vahetab uue singliga indie-rock’i pungi vastu

uudised.ee

Reedel, 16. juulil ilmus The Boondocksi uus singel “Whatever You Said Went Over My Head”, mis juhatab sisse uue peatüki ansambli nurgelises diskograafias. Nunnu suvine roosades toonides indie on jäetud rannaliivale ning bänd sukeldub sügavale post-pungi merre. Masinlik trummibiit, valjult kriiskavad kitarrid ja rahutud vokaalid paiskavad õhku pinget - lugu on toorest energiast laetud.

The Boondocksi trummar ja loo autor Karl Kevad sõnas, et tegemist on ilmselt ühe omapärasema looga, mille ta kirjutanud on. “See on kuidagi nii mitte miski kui ka kõik korraga. Alguspunktiks võtsin lihtsalt lärmi, mille peale tümpsu ja muid kisavaid kihte laduma hakkasin. Selline pooleldi laulev-kõnelev stiil tuli täiesti loomulikult esimese asjana pähe, millele keerasime veel vinti juurde kõik korraga karjumisega. Vihane värk.” Lüüriliselt poolelt on loo minategelasel kopp ees loosungitest ja moraalitsemisest, väljendades seda ükskõiksust iroonitseva maneeriga.

Singli salvestamise ajal Belgias õppinud bändi ninamees Villem Sarapuu lisas: “Lendasin kaheks päevaks Eestisse, et lugu lõpetada ning mõtlesin, et miski “üle-võlli element” on veel puudu. Selle pöörase kitarrisoolo, kui seda nii saab nimetada, saime purki kiirelt, mille järel oli keel täiesti vestil ja medikas poole võrra väiksemaks kulunud.”

Singli salvestas Erko Niit Neat Biit Studios, miksis José Diogo Neves ning masterdas Adam Chamberlain.

The Boondocksi selle suve lived:

07.08 @ Intsikurmu Festival, Põlva

14.08 @ Augustiunetus, Pärnu

27.08 @ Magasini Tänava Suvila (Genialistide Klubi), Tartu

28.08 @ Norden Festival, Schleswig, Saksamaa

The Boondocks on 2012. aastal Pärnus sündinud rokkbänd, kelle kollektsiooni kuulub kolm täispikka albumit. Inspireeritud briti kitarripopist, post-punkist ja varajasest R’n’B-st, on ansambli muusikat kirjeldatud mitmekihilise ja nüansirikkana. Lisaks on bänd silma paistnud neile omanäolise positiivse helikeele ning sügava lüürika sidumisega. Bändi looming flirdib vanakooli rock’n’rolliga kogu selle mitmekesisuses ja rikkuses, püsides pidevas muutumises, et inimesi värskuse ja uute ideedega üllatada. The Boondocks on pälvinud tähelepanu nii kuulajatelt kui kriitikutelt. 2017. aastal hinnati bänd Tallinn Music Week-il publiku lemmik artistiks, 2016. aastal pälvis ansambel Raadio 2 Aastahiti galal Aasta Uue Tulija tiitli ning 2018. aastal krooniti "How To Build A Love Bomb" Raadio 2 Aasta Albumiks.

Kommentaarid puuduvad