Mis maa meile jääb? Armastatud muusikud juhivad uue looga tähelepanu keskkonnaprobleemidele

uudised.ee

Ansambel Naised Köögis ja Silver Sepp koos Rahvusooper Estonia poistekoori, Eesti Raadio Laste Laulustuudio tütarlastekoori ja Pärnu Linnaorkestriga on valmis saanud keskkonnateemalise loo “Mis maa meile jääb?” Laul on kirjutatud lastekooridele ja orkestrile ning selle salvestamisel osales üle saja muusiku ja laulja. 

“Mis maa meile jääb?” on laul niisama palju kui otsene küsimus, millele kiiremas korras vastust otsida. Selles on noorte pealehakkamist ja emade-isade südamevalu, üleskutset mõistmisele ja ühisele tegutsemisele. Me soovime kõik puhast planeeti ja jätkusuutlikku eluviisi, kodu, kus tunda end turvaliselt ning osana loodusest, maailma, kus lastel oleks tulevikku. Nagu selgub hiljutisest kliimaraportist on inimkonnal jäänud väga vähe aega, et kokku leppida ja midagi ära teha, et vältida üleilmset keskkonnakatastroofi.

“Seda laulu kirjutades rääkisime paljude noorte ja lastega, saime mõtteid ja kuulasime nende muret tuleviku pärast. Panime selle laulusõnadesse kirja, lootes, et nii ehitame silla eri põlvkondade, arvamuste, maailmavaadete ja huvigruppide vahel,” ütles Kristiina Ehin. “Meil emadena on valus näha laste hirmu tuleviku ees. Loodame, et see laul paneb ka poliitikud vaatama kaugemale kui kiire majanduskasv,” lisas ansambli liige Sofia Joons Gylling. 

Laulu ja video väljaandmise koostööpartneriks on keskkonnateadlikku mõtteviisi juurutav organisatsioon Rohetiiger. Pühendame loo Eestist alguse saanud Maailmakoristuspäevale, mis sel aastal toimub 18. septembril. Keskkonna- ja kliimamure ei tunne riigipiire. Laulu videole on tänaseks lisatud subtiitrid 14 keeles: inglise, eesti, saksa, vene, prantsuse, hispaania, hindi, soome, läti, leedu, poola rootsi, portugali ja itaalia keeles. 

See lugu on omal kombel suurvorm, mille valmimisele panid õla alla paljud oma ala tipptegijad: dirigendid Hirvo Surva, Kadri Hunt, Maret Alango, Mariliis Kreintaal, Kaie Tanner ja Kaspar Mänd, laulu seade autor Arno Tamm, helirežissöör Peeter Salmela ning muusikud Marti Tärn ja Ahto Abner. Video filmis ja monteeris Wild Kino - Joosep Matjus ja Katri Rannastu. Laulu ja video väljaandmist toetas Hooandjas 264 inimest. 

Kommentaarid puuduvad