Täna
28. jaan
-2...1
-1...2
Homme
29. jaan
-5...2
-14...0

Muusika

Wow! villemdrillem tegi oma sünnipäeva puhul fännidele kingiks uue loo

11:04 15. oktoober 2021
Autor: uudised.ee

villemdrillemil on täna sünnipäev, aga sel puhul tegi ta kingi hoopis oma fännidele, andes välja kakskeelse singli „uus biisi“, millel teevad kaasa Soome tõusvad artistid Hussa ja Alina Burnet. Trio sai kokku Helsingi ühes stuudios ja koos kirjutatigi „uus biisi“ sõnad ja muusika. Omapoolse lihvi lisasid produtsendid Danitello, Pablo ja Karl Killing.

Kakskeelse loo tegemine on villemdrillemil tegelikult juba ammu olnud: „Isegi enne nublu suurt lugu eelmine aasta. Beebilõustal on kunagi ammu tehtud lugu Ällaga, sealt vast hakkas mul see segakeelse asja idee kruvima, kuid kunagi ei olnud hetke ega tutvusi, et see päriselt täide viia.“

Olukord muutus selle suve keskel kui Villem käis 4-päevasel “tööreisil” Soomes, kus ta töötas erinevate produtsentidega, kellest üks oli Daniel Okas. Tema saatiski mõned nädalad peale looalge tekkimist Villemile esimese versiooni Hussa salmist.

villemdrillem: „ Kõik oli epic ja arutasime, et võiks ka kolmanda salmi lisada – seda otsisime kõige kauem. Arvan, et pidigi nii minema, sest Alina variant tuli ootamatult ja minu meelest sobis ideaalselt 3. salmiks. Bestikad ei ole, kuid kindlasti võiks nendega veel kas mussi teha v lihtsalt hängida.“´ Loost ei tasu otsida sügavamat sisu ja sõnumit ja villemdrillemi meelest ongi „uus biisi“ selline mõnusa minekuga vana hea „kekutamine“, kuid mõõdukas mahus.

Patrik Printsi käe all valmis loole ka Helsingis filmitud video. villemdrillemi sõnul meenutas video filmimine tema esimese soololoo „neiud“ tegemist, sest ka sellel puudus stsenaarium - mindi lihtsalt linna peale ja lihtsalt filmiti ja nauditi üksteise seltskonda, seekord aga hoopis teises linnas.

Patrik Prints: „Video kulgeb erinevates ja äratuntavates Helsingi piirkondades. Antud video eesmärk on nö. Sümboliseerida kahe riigi muusikamaastiku lõimumist. Filmimisel leppisime algusets peale kokku, et video võiks olla võrdlemisi casual – kogu tiimi ja artistide vaheline hea energia loodetavasti peegeldubli „uus biisi“ lõplikus visuaalis.“

TAUST:

Kes on villemdrillem?

villemdrillem alustas oma karjääri Soundcloudis, kogudes keskkonnas enam kui miljon striimi. Laiema avalikkuse teadvusesse jõudis ta 5MIINUST x villemdrillem talvise hitiga "Paaristõuked", mis püsis Eesti digitabelite #1 kohal 14 järjestikust nädalat. Teine aasta 2020.aasat suurhitt villemdrillemilt oli koos Elina Borniga, lugu ”niiea” ning suurt edu saatis ka villemdrillemi novembris ilmunud lugu ”soolane värska” koos gameboy tetrisega. Selle aasta kevadel jõudis villemdrillem ka oma esimese kauamängivani ”vd”, mis jõudis ka füüsilisele helikandjale ja tuli müügile pimedas helendaval vinüülformaadil.

Kes on Hussa?

Hussa on Soome räpiskene üks kuumimaid uusi nimesid. 2020. aastal ilmunud debüütalbum “Tuntematon” lennutas noormehe küll kiirelt muusikaedetabelitesse, kuid tema suurlooks võib pidada tänavu ilmunud lugu “Silkkii”, mis ilmus koostöös Mikael Gabrieliga, kes on Eesti publikule tuntud nubluga kahasse tehtud superhitist “Universum”.

Kes on Alina Burnet?

Noor ja andekas Alina Burnet on lühikese ajaga jõudnud palju. 17-aastane Alina on pärit Peterburist, kuid kasvas üles Lahtis. Ta on alati unistanud suurtel lavadel esinemisest ja juba 8-aastaselt astus Alina üles Lahtis etendunud muusikali peaosas. 2021. aasta sisse on seni mahtunud leping Universal Musicuga ning esimene singel, mis ühendab meloodilised trap-biidid ja Alina maheda vokaali.

Kuula uut lugu siit:


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!