Kindel koht poolfinaalis! Jaagup Tuisk avaldas koos eepilise muusikavideoga võistluspala “Kui vaid”

uudised.ee

Eesti Laul 2022 poolfinalist Jaagup Tuisk avaldas koostöös plaadifirmaga Made In Baltics (Sony Music) oma võistluspala – videosingli “Kui vaid”. Loo autoriteks on lisaks Jaagupile endale Saksamaa topliner Rita Bavanati ja Eesti luulekirjanik Lauri Räpp. 

Jaagup räägib loo sündimise tagamaadest:  “Lugu sündis lootusest ja samal ajal kurbusest, mida endas tol hetkel tundsin. Sellest, kuidas me mõnikord eksleme oma mõtetes ja tunnetes, ei taha, ei oska lahti lasta ega suuda ka samas edasi minna. Ja lõpuks miski meie sees annab märku, et nüüd on aeg edasi liikuda.”

Loo meloodiat aitas mõelda üks Saksamaa topliner Rita Bavanati ja lüürika kirjutas Jaagup koos andeka Eesti luulekirjaniku Lauri Räpiga. “Juba algusest peale teadsin, et tahan, et see lugu erineks nii sõnumi kui ka produktsiooni poolest kõigist teistest lugudest ning nii võtsingi selle endale eesmärgiks - mõelda piiridest kaugemale. See ilmnes ka loo produktsioonis, mille taaskord tegin 0st ise, kus esimeste sekunditega krigisevad viiulid tahest tahtmata su tähelepanu püüavad,” räägib Tuisk.

Muusikavideoga soovis Tuisk end ületada: “Mulle alati meeldivad uued väljakutsed. Seega kui lugu oli enam vähem paigas, siis istusime sõbranna Kaia-Liisaga maha ja mõtlesime kõige crazymad ideed kokku, mis vähegi suutsime. Ja siis polnudki muud valikut, kui need ka ära teostada!

Ilma oma suurepärase tiimi ja managemendita, eesotsas Toomas Olljumiga, poleks ma suutnud seda projekti ellu viia. Kui ideed on nii hullud, siis pole muud varianti - tiim peab olema tasemel ja samamoodi “kastist välja” mõtlemisega. Kõik inimesed võtteplatsil seda endast kiirgasidki ja nende töövilju saamegi videost kõik imetleda. Tooksin eraldi välja ka produtsent Kateriine Kriguli ja VFX monteerija (ehk kõikide visuaalefektide looja) Egert Kanepi FrostFX-st, kelle abita poleks video pooltki nii maagiline.”

Tuisk leiab, et see lugu on vaieldamatult suure lava lugu. “Nii oli see juba algusest peale mul planeeritud ja seega ka kõik elemendid selle juures seda kiirgavad. Juba vaimusilmas näen, kuidas valgus, lava ja efektid kõik sümbioosis töötaksid, et luua üks maagiline tervik. Ja kuna ma olen olemuselt ikkagi showmees, siis ei jaksa ma ausalt seda ära oodata, kui saaksin võimaluse seda ka suurel laval esitada!”

[embed]
class="advertising--side js-advertising js-side-advertising lazyload advertising--first">

Kommentaarid puuduvad