Saage tuttavaks! “Naabrist parem” värskes hooajas asuvad unistuste kodu ehitama neli särtsakat paari

uudised.ee

Keili Sükijaineni ja Alari Kivisaare juhtimisel annab sarja „Naabrist parem“ uus hooaeg taas võimaluse luua oma väike paradiis ning ehitada maja - olgu see siis elumaja, saun, klubihoone, rannamajake või hoopis ilusalong. Saage tuttavaks paaridega, kes juba märtsikuu lõpus startival hooajal võistlustulle astuvad!

Maja ehitamiseks antakse osalejatele kasutamiseks kaks merekonteinerit. Igal juhul tasub pingutada, et ehitis kerkiks naabrite omast uhkem, sest rahva valitud võitja saab maja koos sisustusega endale ning võib selle viia täpselt sinna, kuhu see mõeldud on. 

Hullud ehitajad Diana & Hannes

Diana (31) ja Hannes (38) Kivits on oma sõprade sõnul „need hullud, kes kogu aeg ehitavad”. Koos on nad projekteerinud ja pere abiga valmis saanud oma 160-ruutmeetrise kodu Tartumaal Luunjas, kuid ehitamishimu pole raugenud, pigem kasvab see ajaga pidevalt.

Oma kodu ja pere väärtustamine on põhjuseks, miks abikaasad on võtnud nõuks ettevõtjatena leiba teenida. Hannese hobiks ja tööks on kõik puiduga seonduv. Varem IT-sektoris töötanud mees tundis, et arvuti taga istumise asemel oleks vaja hoopis midagi oma kätega valmis teha ning vahetas eriala. Nüüd pole kööki või mööblitükki, mida ta valmis ei ehitaks. Dianast sai äsja paberitega ettevõtja pehme mööbli restaureerimise ja kodutekstiilide õmblemise vallas. Koos kasvatavad nad 2-aastast imearmsat väikest poega, kellest vanemad loodavad, et temast saab julge ja eeskujulik ilmakodanik. Tasakaalu leidmine ehituse ja lapsega aja veetmise vahel on saates osalemise juures nende jaoks üks suuremaid väljakutseid.


 
Kivitsad on mõlemad disainifännid. Hannes huvitub alati uuenduslikest ideedest ja on valmis oma kätega kõik valmis ehitama. Enam kui 10 aastat koos olnud abielupaar teab teineteist läbi ja lõhki ning koos toimivad nad suurepärase meeskonnana. Diana on õmblusmasina taga „sihikindel Ott Tänak” ja Hannes on oma tegemistes „alati kaks sammu ees Martin Järveoja” – nii nad endid iseloomustavad. Peaasi, et tuleks võit, sest kaotama ei ole nad mingil juhul nõus. Lootust on, sest täpsust, isetegemist ja head tulemust meeldib neile taga ajada küll. Probleemiks ei ole mõõta vähemalt üheksa korda ja olla alati valmis parema tulemuse nimel vaeva nägema, sest Kivitsatele meeldib teha tööd tõelise armastuse ja kirega. 
 
Hullud ehitajad unistavad saate jooksul valmis saada kaheksa aastat plaanis olnud saunamaja, kus külmakartlik Diana saaks end soojendamas käia ja kõvasti tööd teinud Hannes mõnikord rahulikult omaette olla.

Värsked hingesugulased Kert & Anna-Liisa

Kert Aedla (27) ja Anna-Liisa Väär (28) on koos olnud vaid aasta, kuid on juba julgenud koos vastu võtta suuri otsuseid. Hiljuti ostsid nad endale koos unistuste kodu, mis on mõlema jaoks kõige olulisem koht maailmas. Koos kasvatavad nad Anna-Liisa 7-aastast tütart ja mõistavad teineteist vähem kui poolelt sõnalt - nagu tunneksid nad juba terve elu.

Nad on perfektsionistid, kes hindavad kõrgelt nii maja kena välimust kui ka hästi läbi mõeldud tehnilisi võimalusi. Kert on lõpetanud TalTechis mehaanikainseneri eriala cum laude ning tema jaoks on põnevate tehniliste lahenduste arendamine meelikõditavaks hobiks. Kui on miski, mis eksisteerib vaid tema peas või arvutiekraanil, pole Kerdi jaoks probleem see 3D-printeriga tõeluseks muuta. Anna-Liisa tegeleb aga kirglikult naistemoega — ta valib ise hoolikalt välja, mida maale tuua ja oskab näha, mida siinsed naised osta unistavad. Anna-Liisa tegeleb kogu Haraka e-poe haldamisega ise, teeb seda osavalt ja suure õhinaga.


 
„Mõlemal on omajagu kangust, kuid meeskonnana suudame tulla välja ka lootusetutest olukordadest, seejuures diskussioonidest on sündinud parimad lõpptulemused,” võtavad nad oma olemuse kokku. Koos on Anna-Liisa ja Kert olnud vaid napi aasta, kuid on mõistnud, et väljakutsete vastu võtmine sobib neile. Ega muidu polekski võimalik teha otsust hulga televaatajate silme all varasema ehituskogemuseta maja püsti panna. Nad hindavad õppimise ja loomise protsessi, millest saates kindlasti puudust ei tule.
 
Anna-Liisa ja Kerdi suurimaks hobiks on praegu koos oma uue kodu sisustamine. Noored tasakaalustavad teineteist, sest Anna-Liisa kõigepealt lõikab ning hakkab siis mõõtma, Kert teeb aga enne väga täpse plaani ja asub alles siis perfektse teostuse poole püüdlema. Nad unistavad sellest, et äsja ostetud paarismaja aias oleks vingete tehniliste lahendustega spa-külalistemaja, kus saaks mõnusalt elu nautida — sõpru külla kutsuda, saunas käia ja maitsvat toitu valmistada

Kangekaelsed pesamunad Joosep & Kelly

Selle hooaja ja ka oma perede noorimad liikmed Joosep Lohur (26) ja Kelly-Krette Kase (25) teavad, et oma sõna maksma panemiseks tuleb olla piisavalt jonnakas. Nad on harjunud omaette tegutsema ja hindavad üle kõige seda, kui saavad olla kahekesi ning teha kõike täpselt nii, nagu parasjagu soovivad. Kellyt ja Joosepit ei kõiguta eriti teiste arvamus ja nad teavad, et unistused mõeldud täitumiseks, kui nende nimel pingutada. Samas ei jäta nad omavahel ühtki head ideed enda teada ega jäta enne, kui viimane sõna on öeldud.

Noored on juba tõestanud, et oskavad kinnisvara enda kasuks tööle panna ja maal üles kasvanuna pole kumbki kunagi töö tegemist peljanud. Nad on Tartus ise remontinud kaks korterit, ühe välja üürimiseks ja teise endale, olles nüüd valmis ette võtma oma maja ehitamise. Selleks on nad suure hoolega isegi Lõuna-Eestis maatükke vaatamas käinud, lausa enam kui 70 paigas! Ideaalse koha leidmine laseb end aga oodata. See pole paarile probleemiks, sest USAs ja Kanadas raamatuid müües on nad hästi tundnud seda, kuhu viib järjepidev tegutsemine ja kuidas pingutused end lõpuks ära tasuvad.

Kihlatud paaril on plaanis üsna pea abielluda. Ehk saabki see teoks lõpuks siis, kui oma pesa Tartu lähistel metsa sees on valmis. Kodus, kus aknast naabreid ei näe ja saab rahulikult teha seda, mis Kellyle ja Joosepile enim rõõmu pakub — olla lihtsalt kahekesi! Joosepile meeldiks ka oma metsas jahil käia ja ega Kellygi käed rüpes istuma jääks — see pole lihtsalt temalik, alati on vaja millegi kallal nokitseda ja aktiivne olla.

Niisama passida ei oska tegelikult kumbki, noore paari elustiil on olla pidevalt tegutsemas. Lapsest peale on Kelly katsetanud erinevaid hobisid, alustades klaverimängust ja lõpetades maadlusega. Joosep on liikunud aga kindlalt eesmärkide poole kergejõustikus, milles ta on noorte meister olnud enam kui kümnel korral.

Pesamunad teavad, et koos päris oma unistuste kodu ehitamine paneb suhte proovile viisil, mil seda varem pole katsetatud. Noored on valmis aga seiklusele vastu astuma, sest otsus saatesse kandideerida tuli sama äkki kui paljud varasemad ideed, mille tulemuse üle on olnud põhjust uhkust tunda. Isegi nende kohtumine on üpris juhuslik — Musta Täku Tallis, Anne Veski kontserdil. Vaid kuu aega hiljem leidsid nad end juba koos Marokost ega läinudki palju aega, kui hakati koos Tartus remonti tegema. Aga kui tunne on õige, siis polegi ju vaja liiga pikalt mõelda. „Ilmselt võime mõlemad öelda, et meid hoiab koos see suur armastus ja tunne, et vaataksime teineteisele otsa justkui peeglisse,” ütlevad noored.

Väsimatud igiliikurid Asko & Merill

Asko Külmsaar (31) ja Merill Mägi (31) on pruta ja peika olnud juba neli aastat. Neid hoiab koos ühine energia, mida annavad kolm lemmiktegevust — söömine, saunas käimine ja liikumine.

Kõiki neid asju peab mugavalt saama teha ka nende uues väikeses off-grid unistuste kodus, mis võiks Eesti põhjarannikul asetsedes panna aluse ühele suuremale ideele — luua keskus, kuhu saaksid tulla ka teised, kes tahavad olla lähedal loodusele ning õppida liikumisest tõeliselt rõõmu tundma. Praegu tegutsevad Merill ja Asko enda loodud Movement Tallinna treeningsaalis, kus pannakse rõhku just liikumise armastamisele, mis aitab oma keha tunnetama õppida. Tulevikus näevad nad, et sama võiks teha ka näiteks Viinistus või Laulasmaal, kus väikeses segasummasuvilas jookseksid lisaks ringi lapsed, kanad, koerad ja kitsedki. „Me küll ehitame oma kodu, aga soovime siiski kiiresti hakata tagasi andma ühiskonnale ja planeedile, et maailm muutuks natuke paremaks ja tervemaks, kui ta praegu on,” ütlevad nad entusiastlikult.

Sport on paari jaoks olnud nii eluliselt oluline kui ka elumuutev, sest see viis neid ka kokku. Merill, kes on küll jooksmisega tipptasemel tegelenud, kuid varem spordiklubides treenima ei kippunud, sattus 2016. aastal MyFitnessi klubisse ja kohtas seal oma elu armastust treener Askot. Koos on nad alati liikumises või mõnes akro-jooga poosis ja haaravad teisedki endaga kaasa.

Praegu tuleb Merillil ja Askol linnaeluga läbi ajada ning nad on end sisse seadnud ühes Tallinna kesklinna suures ühiskorteris. Kui ajad lubavad, tegutseb Asko treenerina, kuid saab hakkama ka näiteks kõnniteede ehitamisega, sest kuldsed käed on tal kuldsete juuste kõrval samuti olemas. Merill ei jää elukaaslasele osavuses sugugi alla — ta stiliseerib, mida vaja, astudes üles kõigis rollides, mida elu ette toob. Korraldab elurõõmu tulvil laagreid nii lastele kui ka täiskasvanutele. Laste sünnipäeval võib temast saada nii Elsa kui ka Pipi, aga Pipi tundub Merillile südamelähedasem. Samas võib paar olla nii pulmaema kui ka -isa ja hoida tuju üleval muudelgi pidustustel. Tundub, et nende energia ei saagi iial otsa ja „Naabrist parema” saates on see kindlasti üks ületamatult kasulik omadus.

"Naabrist parem" uus hooaeg stardib 31. märtsil kell 21.30 TV3s!


 

 

[embed]http://www.tv3play.ee/play/11487243[/embed]

Kommentaarid puuduvad