Tulevik on alkovabade jookide päralt! Õllenaudi asutaja: alkoholivaba õlu on meie kõige populaarsem õlu

uudised.ee

Tänane “Laser” tutvustab täiskasvanutele mõeldud jooke, mida võib muret tundmata juua ka hommikul, aga mis sobivad sama hästi ka õhtusele kokteilipeole. Eelmisel kevadel esimese lockdowni ajal rõõmustasid paljud kojujääjad, et “It’s wine o’clock” võis alata juba varsti pärast lõunat. Mõned kuud hiljem hakkas eufooria asenduma väsimusega. Alternatiive otsides läbis nii mõnigi ilmselt kombucha ja palja tooniku joomise etapid, aga midagi oli ikka puudu… Maailmas liigub trend ikka tervislikuma eluviisi poole ja pealekasv enam alkoholi suurt ei tarbi. Milliseid maitsvaid alternatiive siis meie kohalikul turul liigub? 

Maailmas on selge trend vähema alkoholi tarbimise suunas. Inimesed tahavad olla produktiivsemad, mistõttu nõutakse baarides aina enam alkoholivabade jookide tarbimist. 

Sama kinnitab ka Saaremaal Lahhentagge džinni tootev Tarmo Virki, kes ütleb, et eriti paistab eelpool öeldu silma just noorte seas. 

“Alkoholivaba õlu on meie kõige populaarsem õlu,” sõnab Õllenaudi asutaja Ilmar Räni.

“Inimesed on avastanud, et alkoholivaba õlu võib olla ka maitsev,” tõdeb Põhjala õlletehase kaasasutaja Enn Parel.

“See maitsetu kollane vedelik hävib,” on Räni kindel, et eelistada tasuks just alkoholivabu käsitööõllesid mitte laiatarbekaupa.  

Alkoholivaba õlu on ilmselt tuttav sellest ajast, kui see sõnapaar kirjeldas lihtsalt umbmäärast kollast kihisevat vedelikku. Selle aasta kõige suurem hitt on aga hoopis alkoholivabad kanged joogid.

"Laser" on eetris kell 20.30 TV3s!
 

Kommentaarid puuduvad