RUEX esindajad: Sõit elektriautoga on 10x odavam kui diiselautoga

uudised.ee

Star FM-i hommikuprogrammis rääkisid äsja Ajujahis finaalheitlust pidanud iduettevõtte RUEXi asutajad Roman Zahharov ja Aleksandr Karasjov, miks tasuks eelistada elektriautot ja mil viisil nende ettevõte elektriautode laadimist mugavamaks muudab. 

Meeste sõnul on inimesed, kes sõidavad elektriautoga kindlasti uudishimulikud ja innovatsioonile avatud. "Nad tahavad juba täna teada, kuidas tulevik hakkab välja nägema. Ja tegelikult on sõit elektriautoga 10x odavam kui diiselautoga," selgitavad nad, miks inimesed juba praegu elektriautosid eelistavad.

Paraku on elektriautod kallid ja ka laadimispunkte on veel vähe, kuid keskmiselt iga 100km järel tuleks autol akut laadida. "Elektriauto omanikud sõidavad säästlikult ja alati 90km/h, selleks, et olla maksimaalselt efektiivne," räägivad mehed, et selline sõidustiil on tegelikult turvaline. Kuid see ongi põhjus, mis ajendas neid looma platvormi, mis viib kokku elektriauto kasutajad laadijatega.

"Ruex on nagu PayPal - me viime kokku erinevad elektriautode laadijad kokku tuntud autojuhtidele suunatud platvormidele." Praegu on Ruexil sõlmitud koostöö parkimisrakendusega Barking. Elektriauto juht näeb platvormis lähedal olevaid laadijaid, nende hõivatust, broneerib aja, valib lühima teekonna, laeb, maksab ja saab arve. Laadija omanik saab anda oma laadija kasutamiseks ja teenida raha ajal, kui laadija seisab tühjalt. Ühelt poolt saavad elektriauto juhid nii valida suurema hulga laadijate vahel ja teiselt poolt saavad eraisikud kui ettevõtted oma laadijaid tulusalt välja rentida. Lisaks pakub RUEX eraisikutele ja ettevõtetele juba platvormiga ühendatud sertifitseeritud laadijaid ning nende paigaldust.

Eestis on praegu natuke üle 200 laadimispunkti, kuid 2030. aastaks peaks neid lähtudes Euroopa Liidu sätestatud kliimanõuetest olema ca 5000.

Kodulaadija maksab 500-1000 euri, sõltuvat funktsionaalsusest. 

Kuula täispikka intervjuud Star FM-i hommikuprogrammist.

Kommentaarid puuduvad