Trump soovib eriprokurörile vande all tunnistusi anda

Seitsmesed

USA president Donald Trump teatas kolmapäeval, et soovib anda oma kampaaniameeskonna ja Venemaa võimalikku kokkumängu presidendivalimistel uurivale eriprokurör Robert Muellerile vande all tunnistusi, vahendab BNS.

"Ma ootan seda ja mulle meeldiks teha seda niipea kui võimalik kooskõlastatult oma advokaatidega," ütles Trump Valges Majas ajakirjanikele eriprokurörile tunnistuste andmise kohta. "Ma teeksin seda igal juhul vande all." 

Vastates küsimusele, millal intervjuu võib aset leida, ütles president, et ei tea täpselt. "Eile rääkisid nad kahest või kolmest nädalast," sõnas ta.

Tegemist on esimese korraga, kui Trump on lubanud sõnaselgelt teha koostööd Muelleriga, kelle juhitavat uurimist ta on korduvalt "libauudiseks" nimetanud.

USA meedia andmeil loodab Mueller presidenti usutleda lähinädalatel. Lisaks võimalikule kokkumängule uurib eriprokurör ka seda, kas Trump püüdis Venemaa-juurdluse läbiviimist takistada.

President kordas kolmapäeval taas oma seisukohta, et tema kampaaniameeskonna ja Venemaa vahel mingit kokkumängu ei olnud. "Pole olnud mingit kokkumängu, pole mingit takistamist," lausus Trump, avaldades lootust, et eriprokurör kohtleb teda õiglaselt.

Mueller uurib eeldatavasti, kas Trumpi tegevus Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) toonase direktori James Comey vallandamisel mullu mais liigitub õigusemõistmise takistamiseks. Comey vallandamine käivitas sündmusteahela, mis viis eriprokuröri ametissenimetamiseni. Enne seda uuris Trumpi kampaaniameeskonna ja Venemaa kokkumängu FBI.

Trump on öelnud, et vallandas Comey Venemaa-juurdluse tõttu.

Muelleri uurijate meeskond on seni esitanud süüdistuse neljale Trumpi kampaaniameeskonna liikmele, kellest kaks - endine rahvusliku julgeoleku nõunik Michael Flynn ja endine välispoliitikanõunik George Papadopoulos - on end valetunnistuste andmises süüdi tunnistanud.

Kommentaarid puuduvad