Stockholmi veokiründaja tunnistas end terrorismis süüdi

Seitsmesed

Usbekistanist pärit asüülitaotleja, kes on öelnud, et soovis 2017. aasta aprillis Stockholmi südalinnas kaubikuga jalakäijate sekka sõites "uskmatuid maha niita", tunnistas end esmaspäeval alanud kohtuprotsessil terrorismis süüdi.

"Rahmat Akilov varastas kaubiku ja sõitis sellega nii nagu prokurör kirjeldas. Ta tappis viis ja vigastas kümmet inimest. Tema motiiv oli külvata hirmu ja panna Rootsi lõpetama osalemist äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastases koalitsioonis," ütles kaitsja Johan Eriksson kohtus.

Akilov, kelle asüülitaotluse Rootsi 2016. aastal tagasi lükkas, vandus rünnaku eel Islamiriigile truudust, kuigi IS ei võtnud rünnaku eest vastutust.

Mullu 7. aprillil ärandas Akilov õllekaubiku ja rammis sellega Stockholmi jalakäijate tänaval inimesi. Sündmuskohalt põgenenud ründaja vahistati mõni tund hiljem ja ta tunnistas politseile teo üles.

 

Kommentaarid puuduvad