Kuuba lennuõnnetuses sai surma rohkem kui sada inimest

BNS

Kuuba pealinna Havanna lähedal kukkus reedel pea kohe pärast õhkutõusmist alla reisilennuk Boeing 737, surma sai rohkem kui sada inimest, teatasid riiklik uudisteagentuur Prensa Latina ja ajaleht Grandma.

Võimuesindajate andmetel oli lennuki pardal õnnetushetkel 104 reisijat ja üheksa meeskonnaliiget. Uudisteagentuuri AFP ajakirjaniku ja pealtnägijate kirjeldusel tõusis õnnetuskohalt paksu suitsu. Meediakanalite info kohaselt hävines lennuk allakukkumisel pea täielikult ja süttis põlema.

Lennukirusudest saadi elusalt kätte kolm inimest, kes on kriitilises seisundis. Sündmuskohale saadeti kümneid kiirabibrigaade ja tuletõrjemeeskondi.

Kuuba president Miguel Diaz-Canel käis sündmuskohal ja kinnitas, et tegemist on "suure arvu ohvritega".

Väljaande New York Times andmetel olid ohvritest viis lapsed. Lennuki meeskonnast viis olid Mehhiko kodanikud. Grandma andmetel olid enamik reisijatest kuubalased.

"Uudised ei sisenda väga palju lootust," tõdes presidenti saatnud tervishoiuminister Roberto Morales riiklikule telekanalile.

Jose Marti lennujaama eestkõneleja informatsiooni kohaselt oli lennuk teel riigi idaosas asuvasse Holguini linna. Holguini provintsi parteisekretär ütles väljaandele Grandma, et Havannasse korraldatakse hukkunute omaste erilend.

Lennuki haldaja oli ettevõtte Cubana de Aviacion.

Kommentaarid puuduvad