Itaalia valitsust püüab moodustada majandusteadlane Cottarelli

Seitsmesed

Itaalia president tegi kärpeid pooldavale majandusteadlasele Carlo Cottarellile esmaspäeval ülesandeks moodustada tehnokraatidest valitsus pärast seda, kui riik populistide ebaõnnestunud katse järel võimule saada taas poliitilisse kaosesse langes, vahendab BNS.

Cottarelli on muu hulgas töötanud Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juhtkonnas.

"Vabariigi president Sergio Mattarella võttis hommikul Quirinali palees vastu Carlo Cottarelli, kellele ta andis mandaadi moodustada valitsus. Cottarelli otsustas pakkumise vastu võtta," ütles presidendi pressiesindaja Roomas.

Cottarelli sõnul kavatseb ta hiljemalt 2019. aasta algul valimised korraldada.

"Ma tulen parlamenti programmiga, mis usaldushääletuse võitmise korral sisaldab hääletust 2019. aasta eelarve üle. Siis saadetakse parlament laiali ja korraldatakse valimised 2019. aasta algul," lausus Cottarelli pärast kohtumist Mattarellaga.

Kuid ta lisas, et kui parlament tema valitsust heaks ei kiida, nagu tõenäoliselt juhtub, tulevad uued valimised pärast augusti.

Kommentaarid puuduvad