Greenpeace kutsus Kesk-Aafrika riike ohjama piirkonna metsapõlenguid

Seitsmesed

Keskkonnaorganisatsioon Greenpeace kutsus teisipäeval valitsusi tegema rohkem Kesk-Aafrikas möllavate metsapõlengutega võitlemiseks, vahendab BNS.

Kongo jõgikonna metsadele, mis katavad osi Kongo Demokraatlikust Vabariigist, Gabonist, Kongost ja Kamerunist, viidatakse sageli kui maailma teisele rohelisele kopsule Amazonase kõrval. 

"Greenpeace Africa kutsub Kongo jõgikonna valitsusi astuma koheseid samme põlengute vihmametsa levimise ärahoidmiseks," teatas keskkonnaühendus avalduses. 

"Pikas perspektiivis peavad valitsused lõpetama maailma suuruselt teises vihmametsas kogu tööstustegevuse," lisas Greenpeace. 

Alates 21. augustist on dokumenteeritud Angolas 6902 ja naaberriigis Kongo DV-s 3395 põlengut, mis on peamiselt süttinud savannipiirkonnas, teatas keskkonnaorganisatsioon, avaldamata samas võrdlusandmeid eelmiste aastate kohta. 

Nagu Amazonastki ähvardab Kongo jõgikonna vihmametsa kontrollimatute põlengute sinnajõudmine. 

Ekspertide sõnul põhjustavad Amazonase vihmametsades põlenguid kliimamuutus ja põud, Kesk-Aafrikas on need aga valdavalt hooajalised ja tingitud traditsioonilistest alepõllundusmeetoditest. 

Kommentaarid puuduvad