Briti prints Harry väljendas sügavat kurbust lahkumisleppega seoses 

Seitsmesed

Suurbritannia prints Harry väljendas pühapäeval sügavat kurbust lahkumisleppega seoses, mille kohaselt tema ja abikaasa Meghan peavad muu hulgas loobuma kuninglikest tiitlitest, vahendab BNS.

"See valmistab mulle sügavat kurbust, et see nii läks. Lootsime siiski, et me saame edasi teenida kuningannat ja rahvast ning säilitada minu sõjaväelised sidemed, mis mulle väga palju tähendavad, kuid ilma maksumaksjate rahastuseta. Kahjuks ei osutunud see võimalikuks," ütles prints.

Printsi sõnul on tegemist hüppega tundmatusse, kuid nad tundsid koos naisega, et neil pole muud valikut.

Ühendkuningriigi prints Harry ja tema abikaasa Meghan loobuvad oma kuninglikest tiitlitest, teatas laupäeval Buckinghami palee. 

Prints Harry ja tema abikaasa Meghani üllatuslik teade kuninglikest kohustustest loobumisest ja oma teed minemisest raputas eelmisel nädalal Briti kuningaperet. Noorpaari sõnul kavatsevad nad nüüd jagada oma aja Suurbritannia ja Põhja-Ameerika vahel ning loobuvad pikaajalisest suhtest ajakirjanikega.

"Pärast mitu kuud kestnud vestlusi ja hiljutisemaid arupidamisi on mul hea meel, et koos oleme leidnud konstruktiivse ja toetava tee, millel mu pojapoeg ja tema perekond saavad edasi jätkata," ütles kuninganna Elizabeth II avalduses. 

"Ma mõistan nende heitlusi, mida nad on kogenud viimased kaks aastat kestnud intensiivse tähelepanu tõttu ja toetan nende soovi elada iseseisvamat elu," ütles kuninganna. 

Palee ei ole kommenteerinud, kes hakkab maksma Harry ja Meghani turvateenuste eest Kanadas, mille üle on Ühendkuningriigis puhkenud avalik vaidlus.

Kommentaarid puuduvad