Moskva saadab peegelmeetmena välja Baltimaade diplomaate

uudised.ee

Venemaa saadab välja kaks Leedu diplomaati ning ühe Eesti ja Läti diplomaadi, kes peavad lahkuma riigist nädala jooksul, vahendas Interfax Vene välisministeeriumi teadet, kirjutab BNS.

Vene välisministeeriumi sõnul kutsuti kolmapäeval välja Läti saadik Māris Riekstiņš, Leedu saadik Eitvydas Bajarūnas ja Eesti ajutine asjur Piret Reintamm-Benno.

“Lähtudes vastastikkuse põhimõttest nõudsime, et kaks Leedu saatkonna töötajat, samuti üks töötaja Läti ja Eesti saatkonnast lahkuksid Venemaa alalt seitsme päeva jooksul,” seisis välisministeeriumi veebiteates.

“Diplomaatilise missiooni juhtidele väljendati otsustavat protesti seoses provokatsioonidega, mitte millegagi põhjendatud tegudega Vene saatkondade töötajate  Baltimaadest väljasaatmiseks. Osutatakse, et Vilnius, Riia ja Tallinn jätkavad avalikult vaenulikku suunda meie riigi suhtes, varjudes antud juhul libasolidaarsuse taha Tšehhi meelevaldse Vene-vastase tegevusega,” lisas Vene välisametkond.

Kommentaarid puuduvad