Anti Poolamets ei pea planeedi päästmist oluliseks: kliimapaanika on põhjendamatu!

Küllap on paljud märganud, et elektrihind lööb päev päevalt uusi rekordeid ja see kajastub tarbija jaoks tavatult kõrgetes elektriarvetes. Millest selline hinnaralli põhjustatud on? Kriitikud süüdistavad kõrgetes elektrihindades Brüsseli sundi ja rohepööret, kuid kas me peaksime odavama elektri nimel keskkonnasäästlikud ideed prügikasti saatma? Stuudios on külas poliitikud Jevgeni Ossinovski ja Anti Poolamets, et antud teemal veidi pikemalt peatuda.

Ossinovski hinnangul on kallinenud elektrihinna taga palju erinevaid põhjuseid ja kokkulangevusi ning peamine on siiski tõsiasi, et Eestil pole olnud piisavalt taastuvenergiat. Poolamets näeb hinnatõusu taga aga hoopis teadmatust. "Mina pean inimtekkelist kliimasoojenemist moodsaks teadusmüüdiks, millega pole mõtet kaasa joosta. Kogu see rohepaanika ja kliimapaanika viib Eesti tööstuste katastroofile," on Poolamets kindel.

Ossinovski hinnangul on Eestil kiiremas korras vaja investeerida just rohepöördesse, et odavat elektrit saada. "Kliimamuutuste ennetamine on kõige odavam viis, et riigi ja rahvana toime tulla," kinnitab ta.

Poolamets aga ei mõista seda jätkuvalt ja raiub vastu, et planeeti pole vaja päästa. "Rohepööre laastab Eesti vanad tööstused. Kliimapaanika on põhjendamatu, inimtekkelist pole siin midagi!"
 

Küllap on paljud märganud, et elektrihind lööb päev päevalt uusi rekordeid ja see kajastub tarbija jaoks tavatult kõrgetes elektriarvetes. Millest selline hinnaralli põhjustatud on? Kriitikud süüdistavad kõrgetes elektrihindades Brüsseli sundi ja rohepööret, kuid kas me peaksime odavama elektri nimel keskkonnasäästlikud ideed prügikasti saatma? Stuudios on külas poliitikud Jevgeni Ossinovski ja Anti Poolamets, et antud teemal veidi pikemalt peatuda.

Ossinovski hinnangul on kallinenud elektrihinna taga palju erinevaid põhjuseid ja kokkulangevusi ning peamine on siiski tõsiasi, et Eestil pole olnud piisavalt taastuvenergiat. Poolamets näeb hinnatõusu taga aga hoopis teadmatust. “Mina pean inimtekkelist kliimasoojenemist moodsaks teadusmüüdiks, millega pole mõtet kaasa joosta. Kogu see rohepaanika ja kliimapaanika viib Eesti tööstuste katastroofile,” on Poolamets kindel.

Ossinovski hinnangul on Eestil kiiremas korras vaja investeerida just rohepöördesse, et odavat elektrit saada. “Kliimamuutuste ennetamine on kõige odavam viis, et riigi ja rahvana toime tulla,” kinnitab ta.

Poolamets aga ei mõista seda jätkuvalt ja raiub vastu, et planeeti pole vaja päästa. “Rohepööre laastab Eesti vanad tööstused. Kliimapaanika on põhjendamatu, inimtekkelist pole siin midagi!”
 

Kommentaarid puuduvad