Helle-Moonika Helme lajatab: Reformierakond tekitab probleemi ja teeb inimesed vaeseks

uudised.ee

Eilses "Raua valimisstuudios" vahetasid mõtteid tuntud Eesti naispoliitikud, kes oma aruteludega üldist poliitilist olukorda kaardistasid. Praeguse elektrihinna kallinemise taga nähti probleemina nii valitsuse tegevusetust kui ka riigi oma energiajulgeoluoleku puudumist. 

"See, mis meil praegu toimub, selle eest rohelised hoiatasid juba 2006. aastal," tõdes Erakond Eestimaa Rohelised esindaja Züleyxa Izmailova, et tegevusetusel on väga kõrge hind. Izmailova usub valitsuse tegemata töö tõttu pole suudetud taastuvenergia toomist tõsta ja seetõttu jäetakse inimesed jälle külma kätte. 

Erakond Isamaa esindaja Riina Solmani sõnul on see arusaamatu, miks praegune valitsus arvab, et rahvas peab tarbijana kinni maksma elektrihinna tõusu. Juba praegu maksab tarbija taastuvenergia ja heitmekvoodid kinni ning elektrihinna tõus mõjutab eriti just keskklassi. "Praegune valitsus ütleb, et mingu küsigu toetust kohalikult omavalitsuselt, aga kohalikus omavalitsuses kõik ei kvalifitseeru abi saamiseks," tõdes Solman. 

Reformierakonna esidaja Signe Riisalo sõnul ei saa keskkonnahoidu ja rohepööret eirata ainult inimeste toimetuleku pärast, sest see on tema hinnangul kitsas vaatamine sellisele laiale teemale. Riisalo kinnitas, et valitsusel on plaan keskenduda nii inimeste kui ka ettevõtjate toimetulekule. Valitsus proovib aru saada, mismoodi abistada neid inimesi, kelle jaoks maksude tõus on koormav.

"See on selgelt näha, et reformierakond tekitab probleemi, teeb inimesed vaeseks ja siis paneb nad sõltuvusse sotsiaalsetest toetustest," ütles EKRE esindaja Helle-Moonika Helme. 

Riisalo rõhutas, et elektrihind ei sõltu Reformierakonnast ning seda tuleb mõista. 

Vaata energiakriisi ja elektrihinna tõusu puudutavat tulist arutelu "Raua valimisstuudiost".

Kommentaarid puuduvad