Homme
24. okt
2...9
-3...7
Ülehomme
25. okt
7...11
-1...8

Poliitika

Eesti

Tartu linnapea Urmas Klaas kaolitsiooni moodustamisest EKRE-ga: ma välistan selle

Foto: Külli Rummel
10:00 07. oktoober 2021
Autor: uudised.ee

Eilses "Raua valimisstuudios" kohtusid Tartu linnapeakandidaadid, kes arutlesid erinevate Tartu linna puudutavate kitsaskohtade ning probleemide üle. Arvestades Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna populaarsuse tõusu, uuris saatejuht ka erinevate erakondade esindajatelt, kas nemad oleksid valmis EKRE-ga Tartu linnas kaolitsiooni looma. Reformierakond seda võimalust ei näe.

Reformierakond on Tartu linna juhtinud 1996. aastast. Viimatiste arvamusküsitluste tulemustest lähtuvalt võib saatejuht Mihkel Raua sõnul seada kahtluse alla, kas seekord nii tugev mandaat Reformierakonnale valijatelt saadakse. Mihkel Raud uuris praeguselt Tartu linnapealt ja Reformierakonna esindajalt Urmas Klaasilt, mil moel üldine EKRE populaarsuse tõus Tartu valimistulemusi mõjutada võib, kutsudes Tartut Reformierakonna "vanaks kantsiks". "Tendents on selge, te langete, EKRE tõuseb," ütles Raud. 

Klaasi sõnul on tegelikke tulemusi näha alles valimiste õhtul. Tema hinnangul on senini Tartu juhtimisega hästi hakkama saadud, sest erinevalt Tallinnast on Tartus olnud koalitsioonivalitsused. Klaasi arvates on kõiki tööülesandeid hästi täidetud ning koostöö parneritega toiminud. "Tartu inimesed on meie tööga rahul olnud," kinnitas Klaas. 

Raud uuris seepeale, kuidas EKRE koalitsioonipartnerina Reformierakonnale kõlaks. "Meil on kindlad põhimõtted, mille eest Reformierakond seisab ja nende põhimõtete järgi me ka moodustame (koalitisooni - toim) valitsusi," ütles Klaas ja lisas, et EKRE põhimõtted ei käi kokku nende erakonna omadega. 

"Kas te siis välistate nendega koostöö Tartu linnas?" ootas Raud kindlasõnalist vastust. "Ma välistan selle," ütles Klaas.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!