Mis saab peale valimisi? Martin Helme: valitsus lajatab ühiskonnale jälle lapiti labidaga

uudised.ee

Eilses "Raua valimisstuudios" arutlesid Tallinna linnapeakandidaadid pealinna puudutavate teemade ja küsimuste üle. Arutluse alla tuli ka praegune koroonaviiruse kolmas laine ning opositsiooni erakondadesse kuuluvad poliitikud saatsid kriitikanooli praeguse valitsuse suunas küsimusega, miks nad midagi ette pole võtnud. 

"Meil ei ole tegevuskava, meil on vaktsineerimine sisuliselt raugenud ja see läheb inimestele ja ühiskonnale väga kalliks maksma," heitis valitsusele ette erakond Isamaa Tallinna linnapeakandidaat Urmas Reinsalu. Tema sõnul ootab meid ees aasta alguse stsenaarium. 

Valitsuse pihta langevate kriitikanoolte vastu ei võidelnud ka Reformierakonna linnapeakandidaat Kristen Michel, kelle hinnangul peaks valitsuse tegutsemisviis olema märksa jõulisem. "Kui me oleme leppinud kokku mingites ühistes reeglites, näiteks maksame makse ja täidame hügieenireegleid, aga neid ei täideta - kuhu maani me sellel kummil laseme venida? Ma ei laseks väga kaugele venida," ütles Michel viidates Sparta spordiklubile, kes on otsustanud valitsuse kehtestatud reegleid eirata ning ei küsi külastajatelt koroonapassi. 

Saatejuht Mihkel Raud soovis siiski mõista, miks valitsus midagi ette ei võta, et haiguse levikut piirata ja nõuete täitmist paremini kontrollida. 

EKRE linnapeakandidaat Martin Helme on arvamusel, et tänane valitsus ei julge midagi öelda ega teha enne, kui valimispäev saab mööda. "Ja siis lajatab ühiskonnale jälle lapiti labidaga oma läbikukkumiste ja tegemata jätmiste eest," tõdes Helme. 

Erakond Eesti200 linnapeakandidaat Marek Reinaas usub, et kätte on jõudnud aeg tervise- ja tööminister Tanel Kiik lahti lasta, sest vastasel juhul peab minema peaminister Kaja Kallas, 

Vaata tervet debatti "Raua valimisstuudiost"!

 

 

 

 

 

 

Kommentaarid puuduvad