UUS JÕUD POLIITIKAMAASTIKUL? Erakonnast Isamaa eraldunud Parempoolsed tahavad luua oma partei

BNS

Riigikogu
Foto: Kiur Kaasik / Ekspress Meedia

Erakonnast Isamaa eraldunud Parempoolsed masspostitasid teisipäeval ettevõtjatele üleskutse nendega liituda ning uue erakonna loomist toetada, vahendab BNS.

"Eesti poliitika on viimase kümnendi jooksul vaikselt ja märkamatult vajunud vasakule kreeni. Üha suurenev riigi sekkumine, ülereguleerimine ja sotsialistlik ümberjagamine ähvardavad meie senisele arengule lõpu teha," märgib MTÜ Parempoolsed.

Parempoolsete hinnangul on Eesti saanud endale taasiseseisvumisaja vasakpoolseima valitsuse, mis ei mõtle homsele, vaid keskendub ohjeldamatule laristamisele.

"See valitsus on sündinud, sest riigikogus puudub parempoolne jõud ja mõistlik alternatiiv. Reformierakond on kaldunud üha enam tsentrisse, Isamaa on loobunud oma senistest tõekspidamistest ja muutunud vasakpoolseks. Alternatiiviks on ainult populistlik EKRE, kellega ükski vähegi vastutustundlik erakond praegusel ajal valitsust ei tee."

Parempoolsed tahavad enda kinnitusel teha lõpu sotsialismile ning pakuvad välja: kriisi eel priiskamise asemel tuleb kokku hoida ja kärpida; laialijagamise asemel tuleb kasvatada Eesti konkurentsivõimet ja inimeste jõukust; toetuste asemel pakkuda lahendusi, mis kindlustavad parima ettevõtluskeskkonna ja võimalused iseendaga hakkama saada.

"Eesti edu tugineb parempoolsetel otsustel. Vasakpöörde peatamiseks vajab Eesti tugevat parempoolset alternatiivi - erakonda, mis järgmises riigikogus seisab ettevõtlikkuse, väiksema riikliku sekkumise, jõukuse kasvatamise, iseendaga hakkama saamise ning eestlasliku mõtteviisi eest. Selleks asutame Parempoolsete erakonna ja kutsume teid endaga liituma ning uue erakonna loomist toetama," märgivad Parempoolsed oma pöördumises ettevõtjatele.

Märtsi lõpus otsustas erakonna Isamaa Parempoolsete liikmeühenduse üldkogu jätkata Parempoolsete tegevust iseseisva poliitilise jõuna ning lõpetada tegevus Isamaa erakonna koosseisus.

Kommentaarid puuduvad