Strateegiamäng “Võlumets” arendab tähelepanu ja loendamisoskust

Marko Tiidelepp

"Võlumets" on strateegiamäng, mis nõuab tähelepanu ja loendamisoskust.

Mängu eesmärk on leida esimesena lauale asetatud kaartidele peidetud seitse väikest tegelast. Igal kaardil võid neid leida kuni neli. Märkama peab öökulle, jõuluvanasid, konni ja haldjaid. Kõik kaardid moodustavad lõpmatu muinasjutulise metsamaastiku. Kel rohkem kaarte, on võitja.

Vanus: 6-99
Mängijaid: 2-5
Kestus 15 min

„Võlumets“ on üks igati äge kaardimäng, mis koosneb 60 mängukaardist, millelt leiad igasugu muinasjutulisi tegelasi nagu kolm põrsakest, kolm karu, Okasroosike, Kaunitar ja Koletis, Saabastega Kass, Aladin, Carabas-Barabas, kuri hunt, Punamütsike,  nõid, Tukatriinu, printsess Eeslinahk jpt.

Mängu eesmärgiks on koguda võimalikult palju kaarte. Kaardi saab mängija endale, kui on esimene, kes märkab lauale asetatud kaartidele peidetud seitset väikest tegelast. Seega, tuleb olla äärmiselt tähelepanelik. Mängus on neli muinasjutulise tegelase tüüpi, keda peab märkama: öökullid, jõuluvanad, konnad ja haldjad. Igati põnev valik, kas pole.

Kuidas mäng üles seada?

Tuleb kaardipakk segada ja jagada kolm kaarti igale mängijale. Ülejäänud kaardipakk tuleb asetada lauale pildiga allapoole. Noorim mängija alustab.

Mäng ise?

Käike tehakse päripäeva. Esimene mängija paneb oma valikul ühe oma kaartidest lauale ja valib kaardipakist uue kaardi, et kokku oleks käes kolm kaarti. Temast vasakul olev mängija käib järgmisena.

Iga kaart esindab osa metsast puutüvede lehtede ja muinasjutuliste olevustega. Puutüvedega kaardid asetatakse vertikaalselt üksteise kõrvale, lehtedega kaardid tuleb panna horisontaalselt puutüvede kaartide peale (isegi kui veel pole puutüvedega kaarte laual ja vastupidi). Kõik kaardid moodustavad lõpmatu muinasjutulise metsamaastiku.

Kui paned lauale kaardi, mille tõttu on nüüd laual seitse ühesugust muinasjutulist tegelast, anna sellest valjusti märku. Mängija saab endale kõik kaardid, millel on see tegelane peal. Tõsta ülejäänud kaardid laual ümber nii, et tekiks uuesti tervik. Paigutusel ei ole tähtsust.

Oluline on veel see, kui sinu kaardi lauale asetamise järel on laual rohkem kui seitse ühesugust muinasjutulist tegelast, saad sa ikkagi endale kõik kaardid selle tegelasega. Kui kaartidel on rohkem kui ühte muinasjutulist tegelast kokku seitse, siis pead tegema valiku, enne kui kaardid endale korjata saad.

Mäng lõpeb siis, kui laual olnud kaardipakk on otsas ja kui osalejatel pole enam kaarte, millega mängida. Lauale järele jäänud kaardid lähevad viimasele mängijale, kes kogus seitsme muinasjutulise tegelase kaardid. Võidab mängija, kellel on kõige rohkem kaarte.

Vot selline äge kaardimäng. Sobib nii väikestele kui ka suurtele mängijatele, muinasjutusõpradele.

Kommentaarid puuduvad