Homme
24. okt
2...9
-3...7
Ülehomme
25. okt
7...11
-1...8

Seitsmesed uudised

Urmas Reinsalu Tanel Kiigele: tagasiastumine oleks praegu mõistlik ja see on sõbralik soovitus

08:00 08. september 2021
Autor: uudised.ee

Seitsmeste stuudios olid külas Tanel Kiik ja Urmas Reinsalu. Küsisime mõlema mehe käest, kas terviseameti juhi asemel oleks pidanud “kobarkäki” eest vastutama tervise- ja tööminister isiklikult.

Sellel nädalal astus tagasi Terviseameti juht Üllar Lanno, kes on olnud avalikkuse tugeva surve all pärast suvist vahejuhtumit terviseameti külmlaos, kus temperatuuritõusu tõttu hävis suur hulk vaktsiine ja ravimeid. Aga sellega seoses on esile kerkinud hoopis küsimus, kas Lanno tagasiastumine oli Tanel Kiige naha päästmine? ''Kindlasti polnud see minu naha päästmine. Terviseameti juht võttis vastutuse Terviseametis juhtumi eest, kuigi ma olen ka seda meelt, et omajagu rolli ja vastutust jagub RKAS-il, kes lasi toona selle hoone ehitada ja on tänaseni selle hoone omanik,'' lausub Kiik.

Urmas Reinsalu sõnul on pidanud rida amentikke lahkuma ja hetkel ostetakse poliitilist kapitali terviseministrile. ''Kantsler Priske, asekantsler Jesse, kaks Terviseameti direktorit ja nõnda edasi,'' sõnab kogu olukorra peale Urmas Reinsalu ja lisab, et praegu on see olukord selgelt kinni jooksnud. Marek Lindmaa küsib selgelt, et kas Tanel Kiik peaks praegu tagasi astuma. ''Ma arvan, et praeguses olukorras oleks see tema poolt mõistlik. See oleks sõbralik soovitus ja siin ei ole midagi jonnivat,'' sõnab Reinsalu. Vaata kogu intervjuud lähemalt videost.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!