Homme
06. dets
-18...-7
-23...-8
Ülehomme
07. dets
-14...-5
-27...-8

Seitsmesed uudised

Karmen Joller: meil ei jää muud üle, kui lubada rohkem vabadust vaktsineeritud inimestele

09:35 20. oktoober 2021
Autor: uudised.ee

Seitsmeste stuudios käis külas perearst Karmen Joller ja Sotsiaalministeeriumi kantsler Maarjo Mändmaa, et rääkida lähemalt esmaspäevast kehtima hakkavatest piirangutest ja olukorrast riigis.

Karmen Jolleri arvates on uued piirangud vajalikud meie kõigi jaoks. ’’Kuna teame, et haiglates on inimesed, kellele põhiressurss kulub, just vaktsineerimata inimesed, siis meil ei jää muud üle, kui isoleerida inimesi üksteisest ja lubada rohkem vabadusi vaktsineeritud inimestele. Kuna nemad kannavad oluliselt vähem viirust edasi ja nende vahel liigub ka viirus vähem edasi,'' ütleb Joller.

''Ma näen, mis toimub minu perearstikeskuses, kus inimesed on COVID-isse rohkem haigestunud, kuidas nad on hädas ja kuidas meie telefonikoormus on tõusnud. Need on veel väikesed asjad, aga tõsisem on olukord haiglates, kus pannakse operatsiooni blokke kinni ja tekitatakse uusi COVID osakondi, see on päris jube,’’ avaldab Joller.

Maarjo Mändmaa loodab, et uued piirangud on abiks selleks, et see koormus, mis on tekkinud haiglates, et see just leeveneb. ''Inimesed, kes on end vaktsineerinud ja võtnud sotsiaalse vastutuse, nendele need piirangud ei laiene,'' kinnitas Mändmaa. Vaata kogu intervjuud lähemalt videost.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!