Jõuluaja ootuses! Head ideed muudavad kodu tõeliseks talve võlumaaks

uudised.ee

Jõulud on aeg, kui inimesed üle maailma otsivad keldritest ja karpidest välja kaunid dekoratsioonid, et enda koju mõnusat jõulutunnet tuua. Sageli aga soovitakse lisaks vanadele lemmikutele ka midagi uut osta ja siis on hea teada, kuidas ja kust endale vajalikke asju soetada.  

Jõulude lahutamatud osad on küünlad ja erinevad meeldivad lõhnad, milleta pühasid on raske ette kujutada. Küünlaid kasutatakse nii väikestest korterites kui suurtes elumajades, sise- ja välisruumides, suurtel jõulupidudel ja perekonna õhtusöökidel. Elli küünlad toovad sinu koju jõhvika, sidruni, roosipuu, lavendli või mõne muu meeldiva lõhna.

Lisaks küünaldele kuulub jõulutraditsiooni juurde jõulukuusk, mis toob koju värske metsalõhna. Kuna kinkide otsimisele kulub palju aega, tulevad appi Kristjani jõulukuused, kes sõidutavad õiges mõõdus puu kontaktivabalt koju kätte. Puude pikkused algavad ühest meetrist ja ulatuvad kuni kolme meetrini.

Et päkapikud saaksid väikestele ja suurtele kingitusi jätta, peaksid kodus olema jõulusokid. Eriti hea, kui nendel on peal omaniku nimi, siis ei lähe kingitused kunagi sassi. Lisaks praktilisele väärtusele võib suss olla ka mõnusalt minimalistik jõulukaunistus. Anna Lutteri sussid on disainitud ja valmistatud Eestis ning nende loomisel on kasutatud taaskasutatud materjale ja tootmisjääke. Sussi juurde pakub Anna Lutter oma blogis tasuta allalaadimiseks ja väljaprintimiseks tõelist jõuluseiklust: päkapikk Tõnu kirjasid, millega oma lapsi advendiaja hommikuti üllatada.

Kui tavalised küünlad kaunistavad enamasti laudasid või kappe, siis elektriküünlad sobivad hästi aknalaudadele. Lisaks pakub Handymann suures valikus teisi jõulukaupu: kunstkuuski, laternaid, jõulupärgasid, dekoratiivseid puid ja palju muid.

Naksik disainib erilisi kott-toole ja dekoratiivpatju. Jõuluajaks on väljas erikollektsioon, millega oma kodus eriliselt õdus jõulumeeleolu luua. Nii kott-toolid kui ka padjad on ideaalsed kingitused, nende tootevalikust leiab midagi igale maitsele. Kui valik on liiga raske, on alati võimalus kingisaajat üllatada hoopis kinkekaardiga.

 

Isetegemise rõõm on kõige erilisem, sest enda käega loodud kaunistused muudavad kodu isikupäraseks. Meisterdamine meenub iga kord, kui oma loodut vaatad ja hea tuju tekib iseenesest. Suures valikus vahendeid meisterdamiseks pakub kunsti- ja hobimaterjalidega tegelev Arte.

Jõulutäht on kindel jõulumeeleolu tekitaja ja Jardini lillepoodidest leiab igaüks enda lemmiku jõulutähe. Jardini e-poest saab tellida erinevas suuruses jõulutähti kodust lahkumata või hoopis kingituseks kallile pereliikmele, sõbrale või töökaaslasele. Lisaks on e-poes mitmeid teisigi jõuluhõngulisi tooteid ja kingikomplekte, mida on võimalik juba samal päeval kätte saada.

Kui traditsioonilisteks advendikalendriteks peetakse šokolaade sisaldavaid kalendreid, siis üha enam koguvad populaarsust omanäolised puidust advendikalendrid. Woody Art Stuudio on kudumaine ettevõte, kes toodab eritellimustel sisustuselemente puidust ja akrüülklaasist. Nendeks on puidust postkaardid,  logod seinale, puidust maailmakaardid või hoopis erikujulised valgustid.

Päkapikud hakkavad õige pea ringi käima, sest jõuludeni on jäänud veel 30 päeva. Loodetavasti tuleb tänavune jõuluaeg ilus ja lumerohke. 

 

Vaata lisaks:

Jõulud on ukse ees! Avasta kümme suurepärast ideed, mida kinkida emale, naisele, tütrele või sõbrannale

Päkapikud juba piiluvad! Avasta kümme suurepärast kingiideed pere pisematele 

Tasub teada! Kümme head mõtet, millega pühadel omale olulisi mehi üllatada!

 

Kommentaarid puuduvad