Tõeliselt põhjamaine hõrgutis – siiatartar punase sibula ja pohladega

uudised.ee

Siia õrn maitse väga palju lisandeid juurde ei vaja. Ka sibulasegu võid juurde lisada järk-järgult, vahepeal maitstes, et see kala üle liialt võimust ei võtaks. Kui päris toorest kalast toitu valmistada ei soovi, siis hea suupiste saad ka õrnsoolasiiast – jäta siis sool lihtsalt lisamata.

Vaja läheb:

  • u 300 g värsket siiafileed
  • 1 väiksem punane sibul
  • 2 sl pohli (sobivad ka külmutatud)
  • 1-2 sl sidrunimahla
  • 1 tl meresoola
  • ¼ tl suhkrut
  • 1 tl hakitud tilli
  • Näpuotsaga rosé-pipart
  • 1 sl mahedamaitselist õli
  • Serveerimiseks röstsaiaviile

Haki sibul võimalikult väikesteks tükkideks ja sega sidrunimahla ning suhkruga. Lase maitsestuda, kuni kala ettevalmistad. Selleks eemalda fileelt nahk ja haki kala samuti võimalikult väikesteks tükkideks. Sega kala ülejäänud komponentidega. Lisa vajadusel veel veidi sidrunimahla või soola. Serveeri röstsaiaga ja naudi!

Retsept: Britt Paju

Kommentaarid puuduvad