Aastalõpp koputab uksele! Millega katta aastavahetuse peolaud?

uudised.ee

Pea märkamatult ongi mööda lennanud terve aasta, mis tähendab, et juba peagi saame hõiskete ja meeleoluka peo saatel vastu võtta järgmise. 2020 pakkus ohtralt üllatusi ja keerdkäike, ent see ei tähenda, et see tuleks ära saata nukras toonis. Õige aastavahetuse pidu hõlmab lisaks toredale seltskonnale ja uusaastalubaduste tegemisele muidugi ka suursugust pidusöömingut ja meie toomegi teieni suurepärased ideed, millega külalisi kostitada.

Aastavahetuse jõululaualt leiab tihtipeale vanu häid klassikuid, aga miks mitte proovida neid vanu häid lemmikuid vähe uuemas võtmes? Kookospiimas hautatud Uus-Kongo talu hapukapsast, mis on tehtud apelsini ja ingveriga, ei pea armastama ja tarbima vaid pühade ajal, vaid see on hea terve talveperioodi vältel. Siiamarja-murulaugu-toorjuustukreem, mis sai legendaarseks kohvikus serveeritavate kartulipannkookide ja heeringaga, sobib muidugi lihtsalt röstsaiale-leivalegi. Peediga hapendatud lillkapsad ei paku vaid silmailu, aga teevad tõelist imet ka meie organismiga, toetavad immuunsust ja soodustavad seedimist. NOP teeb ca 15-20 erinevat tüüpi hapendatud juurikaid ning kimchisid, millest ühed on erilisemad kui teised.

Kodumaiste 100% looduspuhaste marjade täismahlade fännidele sobib imeliselt Loodusvägi ÖKO poolt valmistatud metsmustika-mustasõstra ning jõhvikaglögi, mis on alkoholivabad ja seega sobivad hästi ka lastele. Väärtuslikud marjamahlad on hinnatud oma kõrge antioksüdantide sisalduse ning vitamiinirohkuse poolest, millest on külmetushaiguste perioodil organismile palju tuge. Mahlale lisatakse kaheksat soojendavat ürti ja vürtsi, mis on tuntud oma immuunsust tugevdava, ainevahetust ergutava, verd puhastava ning organismi tasakaalustava väe poolest.

Tee oma jõuluostud Loodusvagi.abestore.ee ja saad koodiga „TV3jõulud“ glögi ja mee koos ostes -22% soodsamalt kuni 31.12.2020.

Kellel aastavahetuse trallis kiireks läheb ja ise aega ei leia, et tervet lihatükki ahjus valmis küpsetada, leiab abi juba valmisküpsetatud toodetest. Rebaseonu eelsuitsutatud ahjupraad on mõnus maitsestatud ja aromaatne lihatükk, mis on suitsuahjus juba ette küpsetatud. Et kodus oleks lihtne - lisa kõigest kartulid ja küpseta, kuni kartul valmis. Tuba saab head suitsuliha lõhna täis ja oi, mis kõht veel ütleb! Soe soovitus - akent ära küpsetamise ajal lahti tee, muidu on naabrimees ka suure kahvliga kohal. Koostis: Sealiha, sool, hunnik armastust ja törts suitsuahjusooja. Seekord valmis ahjupraad sea kaelast. Arvesta praadi selliselt, et 1 kg jagub umbes 5-le sööjale. Võta praadi pigem rohkem kui vähem, sest praad on ka jahtunult leivaviilul imehea. Eriti koos õunasinepiga, mmm...

Kas oled ka üks neist, kes iga aasta lõpus suure hurraaga järgmiseks lubadusi teeb, aga tihtipeale neist kinni ei hoia? Et seda vältida, alusta uusaastalubadustega juba täna ning kata tervislikum pühadelaud Vitamiinikuller.ee toodetega. Tervisliku ja värske toidu söömine on meie tervisele oluline. Kõik teavad taldrikureeglit, et pool taldrikust peab olema köögi- või juurviljad, kuid ometi tarbitakse neid vähem kui peaks. Telli salat, marjad ja köögiviljad Vitamiinikullerist ning hoia sellega kokku aega, raha, väldi kontakte ning taga endale tervislik toidulaud. Aastavahetuse peolauale telli erinevate valikutega puuviljakorvid.

Kellel aastavahetuseks traditsioonilistest jõulutoitudest juba siiber saanud, tasuks vaadata ka näiteks teiste seltskonnatoitude poole. Tippkoka Joel Ostrati käe alt on lisandunud Pizzakioski menüüsse uus ja maitsev jõulupitsa. Jõuluhõngulise pitsa pealt leiab loomulikult kõige muu maitsva hulgast eestlastele olulise jõulutoidu – verivorsti. Jõulupitsa retsept sündis Joel Ostrati ideest lisada pitsa peale mitte kuigi tavapäraseid, aga eestlaste poolt armastatud ja traditsioonilisi maitseid: pohlakastet, verivorsti ja kõrvitsat. “Jõulupitsa välimus on sama huvitav kui selle maitse. Seepärast lisasime pitsale sellised põnevad komponendid, nagu kõrvits, pohlad ja kimchi” sõnas tippkokk Joel Ostrat. Joel Ostrati Jõulupitsa on saadaval ainult detsembris kõikides Pizzakioskites üle Eesti.

Laualt ei tohiks kindlasti puududa ka magustoit. Kui kooki pole aega ega tahtmist küpsetada, on heaks valikuks ka näiteks šokolaad! Jeff de Bruges pakub esmaklassilist šokolaadivalikut, milles on ühendatud nii Prantsuse retseptide ainulaadsus kui Belgia gurmeešokolaadi kvaliteet.  Jeff de Brugesi šokolaadid sobivad nii kingituseks erilistele sündmustele kui ka igapäevaseks nautimiseks. Jeff de Bruges on ise ka kakaokasvataja ning kõik kattešokolaadid on valmistatud nende Ecuadori kakaoistanduse kakaost. Maitseomaduste parendamiseks ja kestmiseks on suurendatud šokolaadide kakaosisaldust  - vähemat 35% piimašokolaadis ja vähemalt 60% tumedas šokolaadis. Ideaalselt elegantne lisand igale peolauale!

Luksuse armastajad hindavad kindlasti ka erilisemaid saadusi, millest üks on kindlasti kaaviar. Forellimari muudab peolaua äärmiselt rikkalikuks! M.V.Wool värske forellimari on hõrk ja parajalt krõmps. M.V.Wool kalatooteid leiab kaubandusest üle Eesti. Aastavahetuse kampaaniad forellimarjale leiate Coop, Prisma, Selveri ja Keila Tarbijate ühistu kauplustes.

Aasta 2020 möödus justkui linnutiivul ja juba varsti on aeg vastu võtta uus. Et külalised jääksid rahule ja aasta saaks väärika lõpu, kata peolaud hea ja paremaga. Ülaltoodud ideed on heaks inspiratsiooniallikaks ja pakuvad vaheldust juba kulunud jõulumaitsetele. Hellita end ja saada aasta ära võimsa pauguga!

Kommentaarid puuduvad