Miljoniküsimus: mis maksab lapse tervis?

uudised.ee

Mis saaks olla hullem hetkest saades teada, et  minu last on tabanud raske haigus? Lapsed on kõige haavatavamad ühiskonnaliikmed ja nende aitamisega ei ole aega oodata. Kui lapsel avastatakse raske terviserike, peab abi saabuma kohe. Kunagi ei tea, millal keegi meist võib sattuda sellisesse olukorda, kus lapse aitamiseks oma jõududest ei piisa ja peab lootma teiste inimeste abile.

Kuigi Eesti meditsiinisüsteem on hästi arenenud ja arstid teevad elude päästmise nimel kõik endast sõltuva, võib ette tulla hetki, kus üliharuldast haigust põdeva lapse raviks ei leidu ravimit haigekassa poolt kompenseeritavate ravimite nimekirjas. Samas võib olla ravimiturule äsja jõudnud uus ravim, mis võiks last aidata, kuid selle hind ulatub kümnetesse või isegi sadadesse tuhandetesse eurodesse ja haigekassa selle maksumust esialgu kompenseerida ei saa. Kuid ootamiseks ei ole aega! Kui lapse raviarst kinnitab, et uus ravim võiks olla lapse raviks efektiivne, saab ravimi soetamisel perele appi tulla Tallinna Lastehaigla Toetusfond.

Tallinna Lastehaigla Toetusfond loodi 28 aastat tagasi Eesti suurima lastehaigla juurde, et tagada parima võimaliku meditsiiniabi jõudmine abi vajavate lasteni, aidata igati kaasa  lapsesõbraliku haigla kujunemisele ning muuta ühiskonda tervikuna hoolivamaks. Toetusfond tegutseb kõigi heade inimeste annetuste toel, kes peavad oma südameasjaks panustada Eesti laste tervisesse.

Tallinna Lastehaigla Toetusfondi senise tegutsemisaja suurim välja makstud toetus on olnud ligi 600 000 eurot, mis läks alates 2019. aasta suvest pooleteise aasta jooksul ühe pere kahe lapse haruldase geenihaiguse raviks. On sõnadeta selge, et sadu tuhandeid eurosid aastas ei ole tavalisel kahelapselisel perel mitte kuskilt võtta. Laste perekond ja raviarst pöördusid abi saamiseks Tallinna Lastehaigla Toetusfondi poole, kes asus laste igakuiseid ravikulusid katma. Ravimist on olnud nendele kahele lapsele, keda varem vaevas fosforipuudus, millega kaasnes luude hõrenemine ja deformeerumine ning pidevad jalavalud, väga palju abi. Laste tervisenäitajad on alates uue ravimi manustamisest märkimisväärselt paranenud. Kui enne ohustas lapsi invaliidistumine, siis praegu saavad nad jälle kõndida, joosta ja hüpata ilma piinavate jalavaludeta. Suurepäraseks uudiseks on see, et 2021. aastast võttis ravimi eest tasumise enda peale haigekassa.

Toetusfondil oli võimalik perekonda aidata tänu headele inimestele, kes tegid annetuse  üleskutsete peale. Suurt rõõmu teeb see, et Toetusfondi igakuiste püsiannetajate hulk on viimastel aastatel kasvanud ning see on aidanud tagada  sissetulekute stabiilsuse ja andnud võimaluse toetada ka teisi ülikallist ravi vajavaid lapsi. Püsiannetus on hea valik nendele inimestele, kes eelistavad teha väikese heateo igas kuus. Nii ei ole väljaminek korraga suur, kuid aasta või ka mitmete aastate jooksul heategevuseks kogunev summa kujuneb märkimisväärseks. Väikestest toetustest saab kokku suur!

Kutsume häid ja hoolivaid inimesi sõlmima Tallinna Lastehaigla Toetusfondiga igakuise püsiannetuslepingu endale sobivas summas. Püsiannetuslepingu sõlmimine on väga lihtne Tallinna Lastehaigla Toetusfondi kodulehe kaudu. Toetusfondi kodulehel on võimalik tutvuda ka teiste annetusviisidega.

Täname südamest kõiki häid inimesi, kes toetavad Tallinna Lastehaigla väikeseid patsiente ja aitavad neil terveneda ja kiiremini taas koju jõuda.

 

Kommentaarid puuduvad